BAŞBAKAN YARDIMCISI KAYNAK KAHRAMANMARAŞ’TA

BAŞBAKAN YARDIMCISI VEYSİ KAYNAK KAHRAMANMARAŞ'TA.

BAŞBAKAN YARDIMCISI KAYNAK KAHRAMANMARAŞ’TA
 KAYNAK KAHRAMANMARAŞ’TA

BAŞBAKAN YARDIMCISI VEYSİ KAYNAK KAHRAMANMARAŞ'TA. 

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak memleketi Kahramanmaraş'a geldi..
Kaynak, ilk olarak Manisa Valiliğine atanan Kahramanmaraş Valisi Mustafa Hakan Güvençer'i ziyaret etti. Kahramanmaraş Valisi Mustafa Hakan Güvençer' e başarılı çalışmalar temennisinde bulundu.

Burada açıklamalarda bulunan Kaynak, 
 Geçtiğimiz günlerde Manisa Valiliği’ne atanan Kahramanmaraş Valisi Mustafa Hakan Güvençer’e  Başarılı çalışmalar temennisinde bulunan Kaynak, Avrupa Birliği İçişleri Toplantısı sonrası Türkiye’ye uygulanacak vize serbestisinin gecikeceği ve 72 kriterin yerine getirilmeden vize serbestisi olmayacağı açıklaması hakkında şunları belirtti;

Veysi Kaynak (19)

“Türkiye ile  vize muafiyeti konusu  aslında 2013 yılında başlamıştı. En son 64. Hükümetimizin Başbakanı Ahmet Davutoğlu da ifade etmişti. Bizden 69 tane şart istendi. TBMM gece gündüz çalıştı bunları yetiştirdi. Ancak sonradan bunlar arasında olmayan terörle mücadele yasasını esnetme şartı istedi. Türkiye tarihinin en önemli terörle  mücadelesini yaparken, terör saldırılarıyla da karşı karşıya. Kimsenin  bizden bunu beklemesini  uygun bulmuyoruz. Tabi aslında biz Suriye’ den başka bir yerlere göç etmiş insanların %58’ini  %60’ını barındıran bir ülkeyiz. Maalesef Avrupa,  o bildiğimiz insan haklarının doğruluğunu savunan Avrupa aslında bu göçmenlerin kabulü içinde, bu vize muafiyetini söz konusu yapmıştı. Yoksa bizim ülkemizin terörle ilgili çalışmasını tamamlamadan terör belasını def etmeden böyle bir şey yapmamız mümkün değil. Bu gece 2 şehidimiz var. Mardin  Mityad’da şehitlerimiz var, İstanbul vezne de şehitlerimiz var. Çok başarılı terörle mücadele yapıyoruz. Hükümet olarak bizim anlayışımız şudur; biz bunu esnetmek şöyle dursun son terörist ölünceye kadar çalışmalarımız devam edecek. Güven güçlerimizin terörle mücadele de daha rahat çalışabilmesi için bakanlar kurulunda imzaladığımız tasarıları getirdik. Avrupa birliği ne derse desin biz yolumuza bakarız. Bizim sorumluluğumuzda olan bizim insanımız demokratik atılımlar yaparız. Bunun adı Kopenhag kriterleri olmasında Ankara kriterleri olsun. Ama bizim için bayrağın inmemesi, vatanımızın bölünmemesi, milletimizin refahı, bekası tek vazifeyizdir. Terörle mücadele yasasından geri adım atılmayacaktır ”dedi.

Kaynak, Pazar günüde Kahramanmaraş Ak Parti İl Başkanlığı tarafından organize edilen iftar programına katılacak. 

Alınan bilgiye göre, bir dizi ziyaretler için kente gelecek olan Kaynak, bazı STK temsilcileri ile de görüşecek. Onikişubat Stadyumu'nda düzenlenecek olan iftar programına partililerin yanı sıra milletvekilleri, belediye başkanları ve STK'lar katılacak.

Güncelleme Tarihi: 11 Haziran 2016, 05:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER