BAKAN ÜNAL, TRAVEL TURKEY İZMİR FUARININ AÇILIŞINA KATILDI

TURİZM SEKTÖRÜNE YENİ DESTEK PAKETLERİ AÇIKLANACAK

BAKAN ÜNAL, TRAVEL TURKEY İZMİR FUARININ AÇILIŞINA KATILDI












BAKAN ÜNAL, TRAVEL TURKEY İZMİR FUARININ AÇILIŞINA KATILDI
BAKAN ÜNAL, TURİZM SEKTÖRÜNE YENİ DESTEK PAKETLERİ AÇIKLANACAK 

Travel Turkey İzmir fuarının açılışına katılan Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, “Bugün İzmir, Londra ve Paris ne kadar güvenilirse o kadar güvenli. Türkiye'yi, Ortadoğu’nun parçası olarak göstermeye çalışan algıyı asla kabul etmeyeceğiz. Türkiye, son derece güvenli bir ülkedir.” dedi. Ünal, turizm sektörüne yönelik 6 bin dolarlık yakıt desteğinin Avrupa’yı da kapsayacak şekilde devam edeceğini, ayrıca önümüzdeki günlerde yeni destek paketleri açıklayacaklarını bildirdi.


Türkiye'nin ve dünyanın önde gelen turizm sektörü temsilcileriyle uluslararası gastronomi uzmanları İzmir'de buluştu. 31 ülkeden turizmcinin biraraya geldiği Travel Turkey İzmir ve Uluslararası Gastronomi Turizmi Kongresi, Fuar İzmir'de aynı anda açıldı. Türkiye ile Rusya arasında yaşanan kriz sebebiyle sıkıntılı bir sürece giren turizm sektörü, İzmir'de umut tazeledi. Fuar yrli ve yabancı turizm yatırımcılarına, acentelere, satın alıcılara ve tatil planı yapmakta olan son tüketicilere turistik destinasyon seçeneklerini göstermeyi hedefliyor.



TURİZM SEKTÖRÜNE YENİ DESTEK PAKETLERİ AÇIKLANACAK 


Bakan Ünal, Rusya ile Türkiye arasında yaşananların kriz değil, soğuk savaşın bir devamı olduğunu söyledi. Bakanlığa geldiği ilk gün Rusya ile yaşanan sürecin canını sıktığını belirterek,


"İçinde bulunduğumuz bölgeye ilişkin üzüntülü ifadeler kullanılıyor ama ben buna katılmayacağım. 1. ve 2. Dünya savaşları ve soğuk savaştan sonra düşük seviyeli gerilim süreci yaşanıyor. Soğuk savaş döneminde turizm acentelerinin, Rusya ve ABD arasında nasıl bir demirperdeyle bölündüğünü hatırlayın. 90'lardan sonra yaşadığımız hızlı toplumsal süreçlerin, bugün bizi getirdiği sonuçları yaşıyoruz. Bugün İzmir, Londra ve Paris ne kadar güvenilirse o kadar güvenli. Türkiye'yi, Ortadoğu’nun parçası olarak göstermeye çalışan algıyı asla kabul etmeyeceğiz. Türkiye, son derece güvenli bir ülkedir. Bakanlık olarak biz üzerimize düşen sorumlulukları yerine getirmeye çalışıyoruz. Cumartesi günü, 4,5 milyon Rus turistin yüzde 70’ini ağırlayan Antalya’da sektör temsilcileriyle biraraya geldik. Hükümetimizin bu konuda hangi destekleri sağlayabileceğini konuştuk. Salı günü Başbakanımız, grup toplantısında turizm sektörüyle ilgili ilk önemli açıklamalarını yaptı. Önümüzdeki günlerde açıklayacağımız yeni destekler olacak. Hepsinden önemlisi bugün ihtiyaç duyduğumuz temel şey, bu fuarda Türkiye'yi tanıtırken hangi duyguyla tanıtacağız? Bakanlık olarak yeni bir tanıtım stratejisine ihtiyaç duyduğumuza inanıyoruz. Bunu sektörle birlikte yapacağız. Almamız gereken telafi ve yapısal tedbirler var. İnsanların kendi dışındaki eylemlerinin bir amacı vardır, kendi içindeki duyguya ulaşmak için yaparlar. Seyahat, insanların engellenemez duygularından birisidir." diye konuştu.


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER