AYCAN “KAHRAMANMARAŞ’TA ÇEVRE KATLİAMI YAŞANIYOR”

AYCAN, ÇEVRE KİRLİLİĞİNİN AKP’Lİ İDARELERCE DİKKATE ALINMADIĞINI BELİRTTİ.

 AYCAN “KAHRAMANMARAŞ’TA ÇEVRE KATLİAMI YAŞANIYOR”
AYCAN “KAHRAMANMARAŞ’TA ÇEVRE KATLİAMI YAŞANIYOR”

MHP Kahramanmaraş Milletvekili ve 26. dönem adayı Prof. Dr. Sefer Aycan Kahramanmaraş’taki çevre kirliliğine dikkat çekti.

Ferhuş – Karacasu mevkiinde kirlenen suları yerinde inceleyen Aycan, Kahramanmaraş’ta çevre ile ilgili ihmallerin had safhaya ulaştığını söyledi. Sefer Aycan 2006 yılından bu yana Kahramanmaraş’ta bilimsel olarak tespit edilen çevre kirliliğinin  AKP’li idarelerce dikkate alınmadığını belirtti.


Bölgedeki sanayi işletmelerinden arıtılmadan boşaltılan atık suyun görüntülerini sosyal medyada paylaşan ve ilgili kamu kurumlarını görevlerini yapmaya çağıran Sefer Aycan “Kahramanmaraş’ta çevre katliamı yaşanıyor. Yıl 2015, 600 bine yakın insanın yaşadığı Kahramanmaraş’ta atık su arıtma tesisi yok.


Fabrikalar çevreye zehir saçıyor, denetleyen yok.  MHP iktidarında çevre zabıtası, çevre ihtisas mahkemesi ve çevre bilgi sistemi oluşturacağız. Kıyı, deniz, akarsu, göl, yapay göl ve diğer sulak alanlar ile hava, toprak ve denizi birlikte dikkate alan entegre çevre politikaları geliştireceğiz.” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER