AYCAN “GÖKSUN’UN FERYADINI BÜTÜN BENLİĞİMİZDE HİSSETTİK “

AYCAN “GÖKSUN’UN FERYADINI BÜTÜN BENLİĞİMİZDE HİSSETTİK “

AYCAN “GÖKSUN’UN FERYADINI BÜTÜN BENLİĞİMİZDE HİSSETTİK “

 AYCAN “GÖKSUN’UN FERYADINI BÜTÜN BENLİĞİMİZDE HİSSETTİK “

 

Iğdır’da şehit edilen 13  polis memuru için Başbakanlığa soru önergesi veren MHP Kahramanmaraş Milletvekili Prof. Dr. Sefer Aycan İçişleri Bakanlığı’na da soru önergesi verdi.

 

“Göksunlu şehidimiz başkomiser Mehmet Parlak’ın eşinin feryadını bütün benliğimizde hissettik.” diyen Aycan, konuyla ilgili hem Başbakanlığa, hem de İçişleri Bakanlığına soru önergesi verdi. Kahramanmaraş’ın bir ay içinde beş şehit verdiğini hatırlatan Aycan, “Iğdır’ın da, Dağlıca’nın da, Cizre’nin de takipçisi olacağız.” dedi.

Aycan’ın Iğdır’daki terör olayları ile ilgili İçişleri Bakanlığına verdiği ve İçişleri Bakanı Selami Altınok tarafından yazılı olarak cevaplanması istenen soru önergesi şöyle:

Iğdır ilimizde 08 Eylül 2015 tarihinde görev yerlerine gitmekte iken PKK terör örgütünün bombalı saldırısı sonucunda 13 polis memurumuz şehit olmuştur. Buna göre: 

1.     Polis memurlarının görev yerlerine gidiş-dönüş güzergahı üzerinde olay gününe kadar alınan güvenlik tedbirleri nelerdi?

2.     Olay günü şehit ve yaralı polislerimizin görev yerlerine gidişleri sırasında ne gibi güvenlik tedbirleri alınmıştır?

3.     Servis aracı terörist saldırılarına karşı yeterli zırha sahip miydi? Sahip değil ise neden zırhlı araç tahsis edilmemiştir?

4.     Iğdır İlimizde güvenlik güçlerinin hizmetine tahsis edilen zırhlı araç var mıdır?

5.     Polis memurları neden her gün aynı güzergahı kullanmaktadır? Görev yerlerinde lojman tahsis edilmesi daha uygun değil midir?

6.     Alınan güvenlik tedbirleri sizce yeterli midir? Yetersiz ise, nedenleri nelerdir? Bu konuda kişisel kusur var mıdır?

7.     Iğdır Vali Yardımcısı Mevlüt ÖZMEN’in ifade ettiği istihbarat zaafiyeti ile ilgili görüşünüz nedir?

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER