"AT BİR KAPAK AL BİR SEVAP"

BÖBREK HASTALARINA DESTEK AMAÇLI TİYATRO OYUNLARI SERGİLECEKL

 Kahramanmaraş Böbrek ve Diyaliz Hastaları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (KABÖDER) Başkanı Hanifi Çöplü; “Geleceğimizin teminatı çocuklarımızın sağlık ve refah içinde yaşaması kendileri için güvence olduğunu belirterek, organ bağışına dikkat çekmek ve böbrek hastalarına destek amaçlı tiyatro oyunları sergileceklerini söyledi.

Kahramanmaraş merkez Dulkadiroğlu  İlçesi'nde faaliyet gösteren Kahramanmaraş Böbrek ve Diyaliz Hastaları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (KABÖDER) organ bağışına dikkat çekmek ve böbrek hastalarına destek amaçlı ilimizin beş ilçesinde organ bağışının önemi anlatılarak ve tiyatro gösterisi sergilenerek program yapılacak. Ayrıca ilçe meydanlarında organ bağış masası açılarak organ bağışı halka anlatılacak. Beş ilçede ihtiyaç sahiplerine verilmek üzere Abdülkadir Gülmez yönetiminde mavi kapak toplanarak beşer adet tekerlekli sandalye verilecek. 
Bir Cafe'de basın mensupları ile bir araya gelen  Kahramanmaraş Böbrek ve Diyaliz Hastaları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (KABÖDER) Başkanı Hanifi Çöplü; "Bizler KABÖDER olarak il ve ilçe sağlık müdürlüklerimize halk sağlığı müdürlüğümüze belediyelerimize Elbistan Böbrek Hastaları Derneğimize Büşra Demir ve Lala Tiyatro Ekibi'ne Abdülkadir Gülmez beye desteklerinden dolayı teşekkür ederiz." dedi. 
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir çalışma yapan KABÖDER, çocuklara birer hediye dağıttı. 
Başkan Çöplü, yaptığı açıklamada; "Geleceğimizin teminatı sağlıklı bireyler 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın bütün çocuklarımızın sağlık huzur mutluluk içinde yaşanması dileğiyle bir çalışma yaptık. Bilindiği üzere geleceğimizin teminatı çocuklarımızın sağlık ve refah içinde yaşaması bizler için güvence demektir. Bizler 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle zor şartlarda tedavi gören hasta çocuklarımızı KABÖDER Abdülkadir Gülmez Büşra Demir ve Lala Tiyatro ekibi olarak geçmiş olsun dileklerini iletip, hasta yakınlarına yalnız olmadıklarını ifade ettik." dedi. 
Düzenlenecek olan Tiyatro etkinliğinde görev alan oyuncular:
Ertuğrul Demirtaş, Mustafa Dolukeser, Kıymet Kıvrak, Emine Zorlu, Tansı Menekşe, Özge Mağralı, Fatmagül Zorlu, Fatma Kurt, Burak Sarı, Deniz Çenkçi, Osman Bozdoğan, Yasin Küçükçolak, Ayhan Yalçınözü, İlker Zorba, Sedat Üçgöz, İlker Mağralı, Hüseyin Gülçin. 
Lala Tiyatro Ekibi Yönetmeni Büşra Demir faaliyetler hakkında yaptığı açıklamada; "Tiyatro medeniyet ve bir genel kültürdür. KABÖDER'in gönüllü bir üyesi olarak bu projede yer almaktan onur duyuyorum.." dedi. 
Lala Tiyatro Ekibi oyuncuları bu konferanslar için; "Sevgili Peygamberimizin şu Hadis-i Şerif-i ile açıklıyorlar; "Ve güzelliği yayınız" dediler. Programda gönüllü olarak yer almaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade ettiler.  
Öte yandan İlçelerde dağıtılacak tekerlekli sandalye çalışmaları kapsamında bir açıklama yapan Abdulkadir Gülmez; "Diyaliz ve Böbrek Hastalarının kullanabilmesi için toplanan Mavi kapaklar kampanyası ile elde edilen tekerlekli sandalyeler ihtiyaç sahiplerine verilecek. Sloganımız da "At bir kapak al bir sevap" olarak belirlendi." Dedi. 
Haber. Ali EVRAN

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER