ALTIN DİBİNE IŞIK VERİYOR

TÜRK KUYUMCULUK SEKTÖRÜNE SİNERJİ KATMASINI İSTİYORUZ

  ALTIN DİBİNE IŞIK VERİYOR

 Altın dibine ışık veriyor

- Kuyumculuk sektöründeki kalifiye eleman sıkıntısı, kuyumculuk eğitimi alan kız öğrencilere umut ışığı oluyor
- Sektörde İstanbul'dan sonra ikinci sırada yer alan Kahramanmaraş'ta eğitim gören kız öğrenciler, erkek egemen sektörde "biz de varız" diyerek, hem meslek öğreniyor hem de kariyer planı yapıyor
- Kahramanmaraş Milli Eğitim Müdürü Akkurt: "Öğrencilerimizin işin bilimsel alt yapısını alıp vizyonlarıyla Türk kuyumculuk sektörüne sinerji katmasını istiyoruz"
Kuyumculuk sektöründeki kalifiye eleman sıkıntısı, Sevim Şirikçi Kız Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Kuyumculuk Bölümünde eğitim gören kız öğrencilere umut ışığı oluyor.
Sektörde İstanbul'dan sonra ikinci sırada yer alan Kahramanmaraş'taki, yaklaşık 500 kuyumcu atölyesinde 4 bin kişi istihdam ediliyor.
Ağırlıklı "22 ayar" altın işlemeciliğinin yapıldığı kentte, ustaların "el emeği göz nuruyla" ortaya çıkan ürünler, Türkiye'nin birçok ilindeki kuyumcunun vitrinlerini süslüyor.
Kahramanmaraş'taki Sevim Şirikçi Kız Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Kuyumculuk Bölümünde eğitim alan kız öğrenciler, erkek egemen sektörde "biz de varız" diyerek, hem meslek öğreniyor hem de kariyer planı yapıyor.
Kalifiye eleman sıkıntısı yaşanan sektörde eğitim almanın mutluluğunu yaşayan öğrenciler, yaptıkları tasarımlarla geleceğe umutla bakıyor.
Mezun olan öğrencilerin kimileri kariyeri için üniversite eğitimine devam ederken, kimileri de sektörde çalışarak kadınlara örnek oluyor.
Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İstanbul'dan sonra altının işlendiği ikinci büyük kentin Kahramanmaraş olduğunu söyledi.
Bu alanda eğitim vermenin mutluluğun yaşadıklarını belirten Akkurt, okulda bilimsel bir altyapı kurulduğunu ifade etti.
Okuldan mezun olanların, işletmelerden ciddi taleple karşılaştığını vurgulayan Akkurt, "Bu durum başarılı bir çalışma yaptığımızı gösteriyor. Öğrencilerimizin işin bilimsel altyapısını alıp vizyonlarıyla Türk kuyumculuk sektörüne sinerji katmasını istiyoruz" dedi.
Kuyumculuk öğretmeni Tuba Saydam da sektörde tasarım yapacak kalifiye eleman konusunda açık bulunduğunu, sektördeki bu eksikliği gidermeyi amaçladıklarını dile getirdi.
Bölüme olan ilginin her geçen arttığını vurgulayan Saydam, "Hammadde olarak gelen altınlar burada işlenerek satışa hazır hale getirilmektedir. Sektörün her geçen gün gelişmesiyle öğrencilerimize olan ihtiyaç artmaktadır" diye konuştu.
- "Kuyumculuk erkek mesleği olarak biliniyor"
Öğrencilerden Şeyma Sümeyye Ekiz, okula ilk başladığında şaşkınlık yaşadığını ancak hocalarının desteğiyle işe ısınınca severek yaptığını söyledi.
Kuyumculuğun erkek mesleği olarak bilindiğini belirten Ekiz, öyle konuştu:
"Kuyumculuğu yapmaya ve bu işe kendimizi adamaya karar verdik. Zaten altınları genelde kadınlar takıyor. Yaptığımız tasarımlarla güzel ürünler çıkartmaya çalışıyoruz. Türkiye'de altın işlemesinde Kahramanmaraş'ın önemini biliyoruz. Kuyumculuk sektörü fazla olduğu için iş bulma imkanımız da çok. İş kaygısı yaşamayacağımızı biliyoruz."
- Kendi işini kurmak istiyor
Öğrencilerden Emine Keklik de tasarım yapmayı çok sevdiğini, tasarladığı ürünleri bir gün vitrinde görmekten mutluluk duyacağını ifade etti.
Öğrencilerden Hatice Beyza Erayman ise okulu bitirdikten sonra kendi iş yerini açarak, takı tasarlayıp vitrinleri süslemek istediğini kaydetti. AA

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER