KSÜ AZERBAYCAN’DA FUARA KATILDI

ÜNİVERSİTELER ARASI PROTOKOLLER İMZALANDI

 KSÜ AZERBAYCAN’DA  FUARA KATILDI

ÜNİVERSİTELER ARASI PROTOKOLLER İMZALANDI

Bölgesinde önemli başarılara imza atan ve 23 yıllık bilgi ve birikimiyle Türkiye'nin köklü üniversiteleri arasında yer alan Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) sınırları aşarak Azerbaycan'da Türk Üniversiteleri Eğitim Fuarı'na katıldı.
2015 yılını senato kararı ile "Azerbaycan Kardeşlik Yılı" ilan eden Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi, "Azerbaycan Kardeşlik Yılı" kapsamında Azerbaycan üniversiteleri ile Mevlana Değişim Programı protokolü imzaladı.
Fuarda Üniversitemizi Rektör Prof. Dr. Durmuş Deveci, Genel Sekreter Yardımcısı Mithat Karaaslan ve Dış İlişkiler Birimi sorumlusu Özlem Nalbantbaşı  temsil ederken, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Durmuş Deveci Azerbaycan Kardeşlik Yılı gezisi kapsamında çok sayıda üniversiteyi ziyaret ederek ikili protokol imzaladı.
KSÜ Bakü ve Gence'de Azeri Öğrencilerle Buluştu
KSÜ Türkiye'nin dört bir yanında sürdürdüğü tanıtım faaliyetlerini ülke sınırları dışına taşıdı. Üniversitemiz Türk Üniversiteleri Eğitim Fuarı'na katılmak üzere dost ve kardeş ülke Azerbaycan'daydı.
4-5 Nisan tarihleri arasında Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de ve 7 Nisan 2015 tarihinde Gence şehrinde düzenlenen Türk Üniversiteleri Eğitim Fuarı'nda Üniversitemizi Rektör Prof. Dr. Durmuş DEVECİ, Genel Sekreter Yardımcısı Mithat KARAASLAN ve Dış İlişkiler Biriminden sorumlusu Özlem NALBANTBAŞI temsil etti.
Bakü İl Eğitim Müdürlüğü ile T.C. Bakü Büyükelçiliği Eğitim Müşavirliği tarafından desteklenen ve Azerbaycan Akademi Group tarafından organize edilen 'Türk Üniversiteleri Eğitim Fuarı'na Türkiye'den 22 üniversite katılırken KSÜ standı Azeri öğrencilerden yoğun ilgi gördü.
Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Durmuş DEVECİ kardeş ülke Azerbaycan'na yaptığı geziden duyduğu memnuniyeti dile getirirken, fuarın üniversitemiz açısından başarılı geçtiğini belirtti.
Rektör Prof. Dr. DEVECİ "Azerbaycan, yurtdışında çok sayıda öğrencisi olan ve gittikçe de bu sayıyı yükselten bir ülke. Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi'nde şu an 60 Azerbaycanlı öğrenci var. Biz bu sayıyı daha da artırmak ve Üniversitemizi tanıtmak üzere Bakü ve Gence şehirlerindeydik, her iki şehirde de iyi çalışmalar yaptık ve büyük ilgi gördük." dedi.
Üniversitemizin yoğun ilgi gördüğü fuarı 15 bin öğrenci ziyaret etti
Rektör Durmuş Deveci Azerbaycan 
Üniversiteleri ile protokol imzaladı

Türk Üniversiteleri Eğitim Fuarı kapsamında Azerbaycan'ı ziyaret eden Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Durmuş DEVECİ, çok sayıda üniversiteyi ziyaret ederek karşılıklı protokoller imzaladı.
İlk ziyareti Azerbaycan Turizm ve İşletme Üniversitesi (Azerbaycan Turizm ve Menecmet Universiteti)'ne gerçekleştiren Rektör Prof. Dr. Durmuş DEVECİ, Azerbaycan Turizm ve İşletme Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cefer CEFEROV'la bir süre görüşerek üniversitenin yürüttüğü faaliyetler hakkında bilgi aldı. Samimi geçen görüşmede Azerbaycan Turizm ve İşletme Üniversitesi Rektörü Cefer CEFEROV üniversitelerinin dış ilişkileri ve öğretim sürecine ilişkin bilgi verdi. Görüşme sonunda iki üniversitenin rektörü Mevlana Değişim Programı kapsamında iş birliği protokolü imzaladı.

Rektör Deveci’den Hazar Üniversitesine ziyaret

Rektör DEVECİ ikinci ziyaretini ise Kahramanmaraş'a gelerek Üniversitemiz'le Mevlana Değişim Programı kapsamında protokol imzalayan Hazar Üniversitesi'ne yaptı. Ziyaret kapsamında Hazar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamlet İSAHANLI ile bir süre görüşen Rektörümüz Prof. Dr. Durmuş DEVECİ karşılıklı görüş alış verişinde bulundu.
Hazar Üniversitesi'ne yaptığı ziyaret kapsamında Hazar Üniversitesi'ne bağlı "Dünya Mektebi"ni ziyaret eden KSÜ Rektörü Prof. Dr. Durmuş DEVECİ okulun Müdürü Naile İSAHANLI'dan bilgi aldı. Rektör DEVECİ içerisinde kreş, anaokulu, ilkokul, ortaokul ve lise seviyesinde eğitim yapılan Dünya Mektebi yerleşkesini gezerek incelemelerde bulundu. 
 
Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Durmuş DEVECİ Dünya Mektebi içerisinde yer alan kütüphanede minderlerle oluşturulan okuma alanında bir süre kitap okudu.
KSÜ Rektörü DEVECİ incelemelerinin ardından Dünya Mektebi anı defterini imzaladı.
Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Durmuş DEVECİ Azerbaycan gezisi kapsamında Azerbaycan Devlet İktisat Üniversitesi, Azerbaycan Diller Üniversitesi, Odlar Yurdu Üniversitesi ve Azerbaycan Devlet Pedagoji Üniversitesi Rektörleri ile Mevlana Değişim Programı kapsamında iş birliği protokolü imzaladı.
Gence'de 3 Üniversite İle Mevlana Protokolü İmzalandı
Rektörümüz Prof. Dr. Durmuş DEVECİ önderliğinde tanıtım faaliyetlerini Azerbaycan'a taşıyan KSÜ heyeti, Azerbaycan'ın başkenti Bakü'ye gerçekleştirdiği ziyaretin ardından, Gence'ye geçerek burada düzenlenen eğitim fuarına katıldı.
Üniversitemizi temsil eden heyet Gence'de eğitim öğretimini sürdüren Gence Devlet Üniversitesi, Gence Teknoloji Üniversitesi ve Gence Ziraat Üniversitesi ile Mevlana Değişim Programı protokolü imzaladı.
KSÜ Dış İlişkiler Birimi sorumlusu Özlem NALBANTBAŞI Gence Teknoloji Üniversitesi ziyareti kapsamında Öğretim Üyesi ve öğrencilere üniversitemizi tanıtmaya yönelik sunum gerçekleştirdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER