YETKİSİZ MAHKEMEDEN TAHLİYE KARARI

PENSİLVANYA'DAN TALİMAT ALDILAR

 YETKİSİZ MAHKEMEDEN TAHLİYE KARARI

 Yetkisiz mahkemeden tahliye kararı

- AK Parti Grup Başkanvekili Ünal:
- "Pensilvanya'dan talimat alarak iş yapanlar, devletin hışmına uğrayacaklardır ve uğramaya da devam edeceklerdir"
- AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, Paralel Yapı soruşturmaları kapsamında tutuklu bulunan şüpheliler hakkında yetkisiz mahkemenin tahliye kararı vermesine ilişkin, "Pensilvanya'dan talimat alarak iş yapanlar, devletin hışmına uğrayacaklardır ve uğramaya da devam edeceklerdir" dedi.
Seçim çalışmaları kapsamında Trabzon Caddesi'nde esnafı ziyaret eden Ünal, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevaplandırdı. 
Yetkisiz mahkemenin tahliye kararını değerlendiren Ünal, tutuklama ve tahliyelerin, 2014'te yasalaşan düzenlemeyle Sulh Ceza Mahkemeleri'ne verildiğini anımsattı.
Ünal, 32. Asliye Ceza Mahkemesi'nin tamamen korsan bir karar verdiğini belirtti. 
- "Yargı, Pensilvanya'dan verilen emirle görev yapmaz"
Hakimin kararı verme biçimini de eleştiren Ünal, şöyle konuştu:
"Kendisini odasına kilitlemesi, dış dünyayla irtibatı keserek bir oldu bitti oluşturulmaya çalışılması, aynı zamanda bu sürecin Pensilvanya'dan bir talimatla gerçekleştirilmesi, bizim her zaman dile getirdiğimiz paralel yapı iddiasını bir kez daha perçinlemiştir. Anayasa Mahkemesi Başkanı 'uzaktan kumanda yargı olmaz' demişti. Yargı bağımsızdır ve yargı Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin anayasası ve hukuk düzenlemeleri çerçevesinde görevini yerine getirir. Yargı, Pensilvanya'dan verilen emirle görev yapmaz. Görevden alınan bu iki hakim, bu milletin iradesinin Yüce Türk milletinin kendilerine verdiği yetkiyle karar vermemişlerdir. Pensilvanya'nın kendisine verdiği talimatla karar vermeye kalkışmışlardır. HSYK'da bunun gereğini yapmıştır."
Ünal, CHP ve MHP'nin aldığı tavrı ise manidar bulduğunu söyledi.
Milletin iradesinin dışında irade tanıyanların bu millete ihanet ettiğini vurgulayan Ünal, "Paralel Yapının talimatıyla emniyette, yargıda, devletin başka kurumlarına sızmış yetki gasbı yapan bu paralel çetenin elemanlarına karşı devlet gereğini yapacaktır. Çünkü bu mesele AK Parti'nin meselesi değildir. Bu mesele devletin meselesidir. Pensilvanya'dan talimat alarak iş yapanlar, devletin hışmına uğrayacaklardır ve uğramaya da devam edeceklerdir. Kimse bu aziz milletin iradesinin üstüne çıkmaya çalışmasın" diye konuştu.
Bu arada Kahramanmaraş Müftüsü Muhammed Gevher, bir iş yerinde karşılaştığı Ünal'a, müftülük eğitim merkezinin inşaatı için ödeneğe ihtiyaç olduğunu söyledi. Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ile telefon görüşmesi yapan Ünal, merkez için 1 milyon lira ödenek sözü aldığını kaydetti. 
Gevher, desteklerinden dolayı Ünal'a teşekkür etti.  AA

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER