YEŞİLAY KAHRAMANMARAŞ ŞUBESİ KURULDU

YEŞİLAY DERNEĞİ’NDEN VALİ GÜVENÇER’E ZİYARET

YEŞİLAY KAHRAMANMARAŞ ŞUBESİ KURULDU

 Yeşilay Cemiyeti Kahramanmaraş temsilciğini yürüten Mustafa Timurbanğa,    yeni Yönetim Kurulumuz ile inşallah çok güzel projelere imza atacakarını söyledi. Bir süredir temsilcililk olarak çalışmalarına devam eden Yeşilay’ın Kahramanmaraş şubesi kuruldu.

5 Mart 1920 yılında Ord. Prof. Mazhar Osman tarafından alkol ve madde bağımlılıklarıyla mücadele maksadıyla kurulan Yeşilay Cemiyeti bugün Türkiye genelinde şubeleşmeye gidiyor.
2007 yılından bugüne Yeşilay Cemiyeti Kahramanmaraş temsilciğini yürüten Mustafa Timurbanğa yapmış olduğu basın açıklamasında Kahramanmaraş şubesini kurduklarını ifade ederek yönetim kurulunda Av. Mustafa Akmansoy, Dr. Yeşim Tiyekli, Dr Emrullah Kirişçi, İlahiyatçı İzzet Sürer, Psikolog Ahmet Doğan, İnşaatçı Danyal Öksüz’den oluşan yönetim kurulu ile çalışmalara başladıklarını ifade etti.
İlk ziyaretlerini Kahramanmaraş Valisi Mustafa Hakan Güvençer’e yapan yönetim kurulu üyeleri, burada halk sağlığı, milli eğitim ve emniyetle ortak hedefler doğrultusunda gençliği zararlı alışkanlıklara girmeden (koruyucu) tedbirler alınması gerektiğini ve bu gaye ile çalışıldığını ifade etti.
Şube için bir yer aradıklarını ve Yeşilay’ın ciddi bir gönüllü kitlesi olduğunu ifade eden Timurbanğa şöyle konuştu: “Bu gönüllülerimiz ve yeni Yönetim Kurulumuz ile inşallah çok güzel projelere imza atacağız; Kafum’da stand açarak toplumu bilinçlendirme adına doküman, broşür,cd dağıtımı yaparak  çalışmalarımıza hız kazandırmanın yanında üniversitede Yeşilay gençliği oluşturma çalışmalarımızı inşallah devam ettireceğiz.”
“Yönetim Kurulunun hukuk, sağlık, psikoloji ve dini konularda uzman kişilerden oluşması bizi avantajlı duruma getiriyor.” diyen Timurbanğa şunları dile getirdi:  “Madde bağımlılıklarına her konudan yaklaşıyoruz. Günah ve haram olan bağımlılıkların insan vücudunu kısa sürede iflasa götürdüğünü gerek çevremizde gerek yaşananlardan gerekse basın ve yayın yolu ile görmekteyiz. Hepimizin neslin yok oluşu karşısında birçığlık olmamız gerekir. Zira “benim çocuğum yapmaz“demek en büyük hata olduğu gibi “birkereden birşey olmaz“ ifadesi de en büyük tuzaktır.” 
Haber: Ersoy SEVİNÇ

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER