YERELDEN GLOBALE AÇILAN KAPI: 'FUARLAR'

KARAKÜÇÜK, ELİMİZDEN GELENİ YAPIYORUZ

YERELDEN GLOBALE AÇILAN KAPI: 'FUARLAR'

 Yerel firmaların global rakipleri ile yarışabilir hale gelmesi için başlatılan Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesi' UR-GE projeleri Kahramanmaraş'ta başarı ile devam ediyor. KMTSO bünyesinde geliştirilen projeler kapsamında konfeksiyon sektörünün temsilcileri yurt dışı fuarları hakkında her yönü ile bilgiler alıyor.

2023 hedefine emin adımlar ile giden Kahramanmaraş, yerel firmaları uluslararası rekabetçi haline getirmek için çalışıyor. Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Dış Ticaret Birimi tarafından konfeksiyoncular için Ataklar Danışmalık şirketi adına uzman 
Hakan Ömer Gider tarafından fuarlar sektör hakkında bilgiler verdi. 
KARAKÜÇÜK, ELİMİZDEN GELENİ YAPIYORUZ
Konu hakkında bir açıklama yapan Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi odası Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Karaküçük, fuarların firmalar için önemli olduğunu belirterek: "Artık rekabetçi anlayışın yaygın olduğu bir dönemde bizde elimizden geleni yapıyoruz. Kahramanmaraş her sektörü ile en yeni anlayış ile 2023 hedefimiz için çalışacak. Bunun sağlanması için bu tip eğitimler ise çok önemli" dedi. 
Karaküçük şöyle konuştu: "Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası olarak; Kahramanmaraş'ta hazır giyim sektörünün ihracat kapasitesinin artırılması, bu sektörün yeniden canlandırılması, ivme kazandırılması amacıyla yürüttüğümüz proje kapsamında katılımcı firmalarımıza uluslararası dış ticarete yönelik fuarlarda başarılı görüşme, müzakere ve ikna teknikleri eğitimi verilmiştir" 
Ataklar Danışmalık şirketi adına alanında uzman  Hakan Ömer Gider ise katılımcılara şu eğitimleri verdi: "Türkiye'de ve Dünya'da fuarcılığa genel bakış,  Fuar ziyaretçisi olarak amaç ve beklentiler, Ziyaret edilecek firmaların belirlenme çalışması, Başarılı bir ziyaret sürecinde beceriler, Ziyaretlerin yapılması ve görüşme süreci, Derin Görüşme süreci ve Müzakere , Derin Müzakere sürecinde İkna Becerisi, İkili  görüşmelerde kendine güven, Müşteri tip ve karakterine göre davranış şeklimizi belirleme, İknada dinleme ve soru sormayı kullanarak karşımızdakini doğru anlama, Müşterimizin beden dilini anlayarak davranma, Satışta motivasyonu kullanarak ikna edebilmek, Öğrendiklerimizi gerçek hayata uygun senaryolar ile pekiştirmek" 
(HABER MERKEZİ)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER