TÜRKİYE İKİNCİSİ ŞERİFE NUR'A HEDİYE!

ONİKİŞUBAT İLÇE MÜFTÜLÜĞÜNCE BAŞARI BELGESİ VE ALTIN TAKDİM EDİLDİ

TÜRKİYE İKİNCİSİ ŞERİFE NUR'A HEDİYE!

 Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması finalinde Türkiye İkincisi olan Şerife Nur Kazancı'ya Kahramanmaraş İl Müftülüğü ve Onikişubat İlçe Müftülüğünce başarı belgesi ve altın takdim edildi.

Çanakkale Zaferi'nin 100. Yıldönümü nedeniyle bu yıl Çanakkale'de yapılan Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışmasında, Kahramanmaraş'ı Osman Sadi Kazancı Kız Kuran Kursu adına temsil eden Şerife Nur Kazancı, İl Müftülük makamında İl Müftüsü Muhammed Gevher ve Onikişubat İlçe Müftüsü Abdullah Demir tarafından kabul edildi.
18 Yaş Altı Bayanlar Kur'an-ı Kerim'i güzel okumada Türkiye İkincisi olan Şerife Nur Kazancı, ilk önce Onikişubat İlçe Birinciliği, İl Birinciliği, Şanlıurfa Bölge Birinciliği ardından Ankara'da yapılan ön elemde ilk yediye girdi ve Çanakkale'de yapılan Türkiye Finaline katılma hakkı elde etti. Burada jüri karşısında ter döken Şerife Nur Kazancı Türkiye ikinciliğini elde etti.
İl Müftüsü Gevher kabulde yaptığı konuşmada eğitim ve disiplinin sayesinde genel bir başarının sevincini yaşadıklarını belirtti. Gevher Türkiye finaline kadar atlatılan büyük merhalelerden geçildiğini de kaydederek şöyle dedi: "Burada tesadüfî olmayan bir başarının öyküsünü canlı olarak görmekteyiz. Kızımız Kuranı güzel okumada Türkiye 2. si oldu. Alınan derecelerde Kahramanmaraş'ın esamesi okunmaktadır. Kızlarda ve erkeklerde Türkiye birinciliğini heyecanla bekliyoruz. Bu istikrarın altında halk tarafından sahip çıkılması ve eğitime verine desteğin etkisi çok büyüktür. Burada öğrenciyi yetiştiren öğreticilerimizi ve kurs idarecilerimizi, destek veren halkımız canı gönülden tebrik ediyoruz."
Onişubat İlçe Müftüsü Abdullah Demir de yaptığı konuşmada verilen kaliteli ve disiplinli eğitimden dolayı öğretici Şule Osmanoğlu ile Kurs Müdiresi Necla Altun'a teşekkür etti. Müftü Demir konuşmasında, bu başarının altında eğitmen il Müftüsü Muhammed Gevherin üstün gayretlerini gösterdi, teşekkür etti. İlçe Müftüsü Abdullah Demir, birinciliğe doğru başarıyla ilerlediklerini kaydetti.
Kabulde; Kurs Müdiresi Necla Altun ile Öğretici Şule Osmanoğlu açıklamalarda bulundu. Türkiye ikincisi Şerife Nur Kazancı burada güzel bir Kuran tilavetinde bulundu. Daha sonra İl Müftüsü Muhammed Gevher ile Onikişubat İlçe Müftüsü Abdullah Demir tarafından altın takıldı. Müftü Demir Türkiye ikincisi Şerife Nur Kazancı'ya bir de başarı belgesi takdim etti.  
(HABER MERKEZİ)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER