"TEMEL ANA-BABA EĞİTİMİ"

"TEMEL ANA-BABA EĞİTİMİ"Nİ TAMAMLAYANLARA SERTİFİKALARI VERİLDİ

 "Temel Ana-Baba Eğitimi"ni tamamlayanlara sertifikaları verildi

 Kahramanmaraş Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından verilen "Temel Ana-Baba Eğitimi"ni tamamlayanlara törenle sertifikaları verildi.
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından hazırlanan "Korucuyu Aile Projesi" kapsamında Kahramanmaraş'ta 107 aile 157 çocuğu evlat edindi. 
Koruyucu aile olanlara Kahramanmaraş Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından "Temel Ana-Baba Eğitimi" verildi.
Eğitimi tamamlayanlara, Kahramanmaraş Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü salonunda düzenlenen törenle sertifikaları verildi.
İl Müdürü Mehmet Sertpolat, törende yaptığı konuşmada, 2 ay önce başlatılan koruyucu aile projesi kapsamında 107 ailenin 157 çocuğa baktığını belirtti.
Projede Kahramanmaraş'ın Türkiye birincisi olduğunu ifade eden Sertpolat, "Çocuklarımız artık aile yanında büyümektedir. Şu anda Kahramanmaraş'ta 80 aile koruyucu aile olmak için sırada bekliyor" dedi.
Törene katılan Kahramanmaraş Valisi Mustafa Hakan Güvençer'in eşi Fatma Dilek Güvençer ise projenin 2 yıl önce Emine Erdoğan tarafından başlatıldığını anımsattı.
Projenin Türkiye'nin en büyük gönüllülük projelerinden birisi olduğunu vurgulayan Güvençer, şunları böyledi:
"Bir çocuğun yetişebileceği en iyi ortam ailenin yanıdır. Bu proje bizlere yol gösterdi. Çocukları sizler gibi uygun ailelere yanına yerleştirdik. Tüm Türkiye'de büyük bir başarı sağlandı. Kahramanmaraş bu konuda lider oldu. Bu çocuklar toplumun sizlere emanet ettiği çocuklardır." 
Konuşmaların ardından eğitime katılan 101 aileye sertifikaları verildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER