ŞEHİT VE GAZİ YAKINLARI YEMEKTE BİRARAYA GELDİ

VALİ VEKİLİ BULGAN, GAZİLERİN YAPTIĞI İŞLERİ ANLATMAK MÜMKÜN DEĞİL

ŞEHİT VE GAZİ YAKINLARI YEMEKTE BİRARAYA GELDİ

 Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından şehit yakınları ve gazilere yemek verildi.

Vali Vekili Erkan Bulgan, Madoevi'nde düzenenen programda yaptığı konuşmada, gazilerin yaptığı işleri anlatmanın mümkün olamayacağını söyledi.
Özellikle son yıllarda yapılan hamlelerle Türkiye'nin etrafında hayranlık uyandıran, düşmanları tarafından da kıskanılan bir ülke haline geldiğini vurgulayan Bulgan, şunları kaydetti:
"Bu başarıların hepsinin bir alt yapısı var. Bu alt yapının bir örneği de burada olan sizlersiniz. Sizler somut olarak canınızı ve kanınızı ortaya koyarak, vatan için bir bedel ödediniz ve bu bedel sayesinde biz bunları yaşıyoruz. Bu nedenle sizlere ne kadar şükranlarımızı arz etsek azdır. Ben tekrar size devletimiz adına şükranlarımı sunuyorum."
Kurulan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı hatırlatan Bulgan, zaman zaman kurumların ve bakanlıkların değişime uğradığını belirterek, Şehit ve Gazi Ailesi Bürosunun eskiden İçişleri Bakanlığı'na bağlı iken şimdi de Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na bağlandığını kaydetti.
Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mehmet Sertpolat ise gaziler ile şehit yakınlarının iş ve işlemlerinin kurumlarına geçmesinin ağır sorumluluğunu taşıdıklarını söyledi.
Kurum olarak aldıkları ağır sorumluluk altında gazi ve şehit ailelerinin desteklerini beklediğini ifade eden Sertpolat, "Bize her zaman öneri ve desteklerinizle ışık tutacağınızı diliyor ve bekliyorum" dedi.
Bakanlıkta Gazi İşlemleri Daire Başkanlığı'nın kurulduğunu hatırlatan Sertpolat, bu süreçten itibaren bu konuya ağırlık vererek hızlı bir çalışma ortamına girildiğini işaret etti.
Her ilden bir Kıbrıs gazisinin Kıbrıs'a gönderilerek o savaş anılarını, kahramanlığa dönüşen o güzel günlerin hatıralarını yaşayıp geldiğini anımsatan Sertpolat, "Biliyorsunuz Şehit ve Gazi yakınlarına ilişkin yönetmelik yayınlandı. 9 Mayıs 2014'de yayınlanan yönetmelikle şehit yakınlarının hararetle beklediği bir şeydi. Bunun sonucunda 53 kişi memur olarak Kahramanmaraş'a atandı, görevinin başındalar. 2 bin 500 kişi daha kurban bayramından önce atanacak" diye konuştu.
Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimler Derneği Kahramanmaraş Şube Başkanı Yunus Karaman ve Türkiye Muharip Gaziler Derneği Kahramanmaraş Şube Başkanı Tayfun Özbek'in konuşmasının ardından, gazi ve şehit aileleri işlemlerine bakan personellerin tanıtımının ardından, program son buldu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER