RAMAZANDA GÜVENLİ GIDA KULLANIN!

ÜRETCİLER ONAY BELGESİ İÇİN BAŞVURMALI

RAMAZANDA GÜVENLİ GIDA KULLANIN!

 Kahramanmaraş Tarım Gıda ve Hayvancılık İl Müdürü İhsan Emiralioğlu, Ramazan ayının gelmesi sebebiyle vatandaşa uyarı niteliğinde bir açıklama yayınladı. Tüketicilerin gıda kullanırken dikkatli olması gerektiğini belirten Emiralioğlu, bakanlık onaylı gıdaların kullanılması gerektiğini ifade etti.

Kahramanmaraş İl Gıda, Tarım Hayvancılık İl Müdürü İhsan Emiralioğlu, mübarek Ramazan Ayı'nın gelmesi sebebiyle bir açıklama yayınladı. Emiralioğlu açıklamasında kaliteli ve bakanlık onaylı gıda kullanılması gerektiğine dikkat çekti. Bu konuda üreticilere de büyük görev düştüğünü ifade eden Emiralioğlu, şu ifadeleri kullandı : "On bir ayın sultanı mübarek Ramazan Ayını ihya etme lütfu bir kez daha kapımıza geldi. Yardımlaşmanın en üst düzeyde yaşandığı, sofraların birleştiği, açların doyurulduğu, muhtaçların ihtiyaçlarının giderildiği ve bu millet kaynaşmasının evlerde, sofralarda ve tüm yurtta berekete dönüştüğü mübarek Ramazan Ayının hepimiz için hayırlı ve bereketli geçmesini diliyor ve hayırlara vesile olmasını diliyoruz. Ramazan Ayının sağlıkla ve gıda güvenliği açısından sorunsuz bir şekilde geçirilebilmesi için tüketici, satıcı, üretici ve denetleyici olarak hepimize düşen sorumluluklar bulunmaktadır."
HER TÜRLÜ GIDA KALİTESİ SORUNUNDA ALO 174'E BAŞVURULMALI
"Tüketicilerimiz; sağlıklı gıdalar tüketebilmek için tükettikleri gıdanın İl Müdürlüğümüzce "İşletme Kayıt Belgesi" veya "İşletme Onay Belgesi" verilmiş üreticilerin ürettiği ürünler olmasına dikkat etmeli, açıkta satılan gıdaları satın almamalı, satın aldıkları gıdaların son tüketim tarihini kontrol etmeli, iftar için gittikleri toplu tüketim yerlerinde temiz ve hijyenik ortamları tercih etmelidir. Gıda güvenliği ile ilgili karşılaştıkları sorunları Alo 174 Gıda Hattına bildirmelidir. Ayrıca beslenmelerine dikkat ederek, aşırı yağlı-tuzlu-şekerli tüketimlerden kaçınmalıdır. Yemeklerini özellikle yaz sıcaklarını yaşadığımız şu günlerde açıkta bırakmamalı ve çabucak soğutup buzdolabına kaldırmalıdır."
ÜRETCİLER ONAY BELGESİ İÇİN BAŞVURMALI
"Gıda işletmecileri; ürettikleri ve sattıkları gıdaların yüzbinlerce insana ulaştığının farkındalığı içinde, tüketicilerin gerek ekonomik ve gerekse sağlıklarını etkileyebilecek olumsuzlukların bilinci içerisinde hareket etmelidirler. İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğümüze kayıt ve onay belgelerini almaları yönünde başvurularını yapmaları, işletmelerinin temiz ve hijyenik kalmasını temin etmeleri, periyodik temizlik ve bakımlarını yaptırmaları gerekmektedir. Sattıkları veya ürettikleri gıdaları muhafaza şartlarına riayet ederek satışa sunmaları veya depolamaları çok önemlidir."
DENETİM RAMAZANDA DA DEVAM EDECEK
İl Müdürlüğümüz gıda kontrol ekipleri, özellikle Ramazan Ayı öncesi, Ramazan Ayı içerisinde ve Ramazan Bayramına yakın dönemlerde; tüketimin yoğunlaştığı ekmek, unlu mamul, et, süt, yumurta ve şekerleme-tatlı ürünlerini üreten ve satan işletmelerin ve toplu tüketim yerlerinin (iftar çadırlarına ve aşevlerine yemek hazırlayan işletmeler dahil) denetimini sıklaştırmakta ve halkımızın sağlıklı ve güvenilir gıda tüketmesi için üzerine düşen sorumluluğu en iyi şekilde yerine getirebilmek için gayret sarf etmektedir. İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü olarak tüm vatandaşlarımızın sağlıklı, bereketli ve hayırlı bir Ramazan Ayı geçirmelerini dileriz. AA

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER