ORTAYA KARIŞIK

Kahramanmaraş Emniyeti Metin Aşık’a teslim. Türkiye’nin en hassas ellerinden biri olan bu şehirde çalışacak Sayın Aşık’ı zorlu bir görevin beklediğini yazmama gerek bile yok

ORTAYA KARIŞIK

Çalışma arkadaşlarından alacağı brifingle bunun çok daha iyi farkında olacaktır. Her ne kadar başta Kandil olmak üzere hainlerin, huzuru bozma girişimleri ve bulanık suda balık avlayacak olan provokatörlerin ağzının sulandığı bu şehirde Sayın Metin Aşık’ın elinden geleni yapacağından da kuşkum yok. Çünkü gerek İstanbul, gerekse Kırşehir’den gelen referanslara baktığımızda terörden yemlenenlerin avuçlarını yalayacağına olan güvenim tamdır. Kendisine yiğitler şehrine hoş geldin diyorum.

Köpekler

Hayvanlar alemine meraklı olanlar çok iyi bilir. Mesela köpekler her zaman havlar. Hele hele soyu sopu belli olmayan köpekler en küçük bir kemiğe kuyruk sallayıp boğazlarının deliğini yırtılırcasına havlar ama seslerini fazla duyan olmaz. Çünkü buna kimse itibar etmez. Kim kemik uzatsa dönüp o tarafa havlarlar. Amma birde aslan vardır bu alemde. Ormanların kralı Aslan kükrediği zaman yeri göğü inletir. Bu da kralın farkıdır.

Bilinen bir fıkra vardır. Şirin köpek yavruları kendi aralarında oynaşmaktadır. Oradan Mevlana ve talebeleri geçer. Talebelerden biri, köpeklerin dostane oyunlarına bakar ve “Ne güzel bir kardeşlik sergiliyorlar. Keşke insanlar şu köpeklerden ibret alsa” der.

Hazret-i Mevlana hemen cevabını yapıştırır. “Sen bir kemik at aralarına da sonra gör kardeşliği!” der. Hz. Mevlana ne güzel söylemiş.

Sporda başarı

Benim Gözüm değmez. Kahramanmaraş Belediyespor ve Kahramanmaraşspor doludizgin. Kendilerine güvenen ve gönül vermiş olanları hem deplasmanda hem kendi evlerinde sevindirmeye devam ediyorlar. Bu da kendilerine çok yakışıyor.

Türkiye birincisiyiz

Hafta içinde Hürriyet gazetesinde çıkan bir haberi Kahramanmaraşlılar gördü mü ya da dikkatlerini çekti mi bilmem ama benim çok ilgimi çekti. İçişleri bakanı Sayın İdris Naim Şahin’in bir soru önergesine verdiği cevapta, Kahramanmaraş Belediyesi’nin bu yıl ‘Ağırlama’ ‘Tören’ ve ‘Temsil’ giderlerinin İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden daha fazla olduğuydu.

Türkiye’de temsil, ağırlama ve tören giderlerine harcama yapan belediyeler arasında Kahramanmaraş Belediyesi 9 milyonluk harcama ile Türkiye’nin ilk sırasında yerinin almıştı. Sizlerle paylaşmak istedim.

 

(28 Eylül 2012 Sabah Gazetesi Güney ekinden alınmıştır. Sırrıberk Arslan’ın köşesidir)  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER