HERKES İÇİN ADALET, ADALET İÇİN HZ. ÖMER

ÖZHAZAR, HZ. ÖMER İSTİŞAREYE BÜYÜK ÖNEM VERMİŞTİR

HERKES İÇİN ADALET, ADALET İÇİN HZ. ÖMER

 "Adaleti ve Yenilikleriyle Hz. Ömer" kitabının yazarı Hüseyin Özhazar, Hz Ömer'in attığı hiçbir adımda günü kurtarma düşüncesinin olmadığını, aldığı kararlarda istişareye büyük önem verdiğini söyledi.  Kahramanmaraş Rıdvan Hoca Vakfı ve Onikişubat Belediyesi işbirliği ile gerçekleştirilen "Herkes İçin Adalet, Adalet İçin Hz. Ömer" projesinin son aşaması "Adaleti ve Yenilikleriyle Hz. Ömer" kitabının yazarı Hüseyin Özhazar'ın Kahramanmaraş Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi'nde verdiği konferansı ile tamamlandı. 

Proje kapsamında lise ve üniversite öğrencilerine yaklaşık 2000 adet kitap dağıtılmış ve bu kitaptan 22 Mart 2015'te sınav yapılmıştı. 
Sınavda dereceye giren öğrencilere hediyelerinin de takdim edildiği konferansta Araştırmacı Yazar Hüseyin Özhazar, İslam tarihinde dönüm noktalarını vurgularken özellikle Moğol istilalarının İslam coğrafyasında hem maddi hem de manevi büyük yıkımlara neden olduğunu vurguladı. Daha sonra Hz. Ömer'in yönetim anlayışına değinen Özhazar,  "Hz Ömer'in attığı hiçbir adımda günü kurtarma düşüncesinin olmadığını ifade etti. Sürekli ileriyi düşünerek sonraki süreçte neler olabileceğini tahmin ederek kararlar almıştır. Hz. Ömer, aldığı kararların hemen hepsinde istişareye büyük önem vermiştir" dedi.
Konferans bitiminde yarışma sınavında dereceye giren öğrencilere hediyeleri takdim  edildi.  
Haber. Ali EVRAN

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER