MHP İKTİDARINDA NELER YAPACAK

MHP İKTİDARINDA YAPILACAKLAR

MHP İKTİDARINDA NELER YAPACAK

 "Bizimle Yürü Türkiye" sloganıyla 7 Haziran seçimlerine hazırlıklarını sürdüren MHP, iktidara geldiğinde neler yapacağını insörtlerle de seçmene anlatmaya çalışıyor.

Kahramanmaraş'ta afiş, billboard, dövizlerle yeteri kadara propaganda yapamadığını ve istediğini gerçekleştiremeyen MHP Kahramanmaraş İl Teşkilatı, seçmene ulaşmak için çeşitli yollara başvuruyor. Gün boyu seçim araçları ile de propaganda yapan MHP Teşkilatı, Kahramanmaraş'ta Dulkadiroğlu ve Onikişubat İlçelerinin ana arterlerinde insört dağıtıyor. 
Merhum Başbuğ Alparslan Türkeş ve Genel Başkan Devlet Bahçeli'nin bozkurt işareti yapan resimlerinin karşılıklı bulunduğu insörtün ön yüzünde kırmızı zeminde siyah kenar çizgili beyaz hilaller içinde İl Başkanı Süleyman Öner ile birlikte Milletvekili Adayları Fahrettin Oğuz Tor, Prof. Dr. Sefer Aycan, Hacı Mustafa Tombuloğlu, Prof. Dr. Mehmet Akif Kütükçü, Fehmi Kiraz, Musa Demir, Şule Arıkan ve Hasan Seyithanoğlu'nun fotoğrafları bulunuyor. İnsörtün ön yüzünde ayrıca "Türkiye'nin Kalbi Burada" sloganına da yer verildi.
MHP İKTİDARINDA
 YAPILACAKLAR
İnsörtün "Türkiyenin Kalbi Burada" sloganının karşılıklı olarak yer aldığı arka yüzünde ise Kahramanmaraş İl Başkanı Süleyman Öner, MHP'nin iktidara geldiğinde neler yapılacağını anlatıyor.  Asgari ücretin bin 400 TL  olacağını ve bunun da vergi dışı tutulacağını belirterek, büyükşehirlerde 100 TL ulaşım desteği verileceğini bildiren MHP İl Başkanı Öner, muhtaç ailelere aylık 700 lira aile desteği ve her ailenin en az bir ferdine iş imkanı sağlanacağını ifade ediyor. İşte MHP'nin iktidara geldiğinde yapacakları:
* Asgari ücret 1400 lira olacak ve vergi dışı tutulacak. Büyükşehirlerde 100 lira ulaşım desteği verilecek.
* Muhtar ailelere aylık 700 lira aile desteği sağlanacak. Her ailenin en az bir ferdine iş imkanı sağlanacak.
* Muhtar durumdaki ailelere aylık teme ihtiyaçlarını karşılayabilmeleri için harcama kartı (Hilal Kart) verilecek, sosyal yardım ödenekleri bu karta yüklenecek.
* 65 yaşını doldurmuş muhtaç durumdaki kişilere ödenen aylık, 300 liraya yükseltilecek.
* Evi olmayan muhtaç ailelere sosyal konut imkanı sağlanacak. Konut sağlanamadığı durumda 250 lira kira yardımı yapılacak.
* Devletin ali ve sürekli hizmetlerinde çalıştırılan taşeron işçilere kadro verilecek.
* Terörle uluslararası ölçekte mücadele edilecek. Güvenlik güçlerini kışla ve karakola hapsedilmesi uygulamasına son verilecek.
* Yolsuzlukları önlemek, mücadele etmek, etkin ve kalıcı politikalar üretmek üzere özerk bir Yolsuzlukla Mücadele Kurulu oluşturulacak.
* Teşvik, ihale ve bilirkişi gibi yolsuzluğa açık müesseseler denetlenebilir hale getirilecek.
* Siyasi ahlak yasası çıkarılacak.
* Mazot, gübre ve yem üzerindeki vergiler kaldırılacak. Mazot 1 lira 75 kuruş olacak.
* Emeklilerimize mart ve eylül aylarında bin 400'er lira olmak üzere yılda iki asgari ücret tutarında Emekli Destek Ödeneği hakkı tanıyacağız.
* Emekli ikramiyesinde yıl sınırını tümüyle kaldıracağız.
* Tüm vatandaşlarımızı kapsayan bir Aile Avukatlığı sistemi oluşturulacak, hukuki koruma sigorta sistemi genelleştirilecek.
* Her öğrenciye öğrenim süresince başarılı olmak kaydıyla 10 bin liraya kadar yükseköğrenim kupona vermekle birlikte, işe girince faizsiz olarak dört yılda tahsil edilecek.
* Evlenecek ihtiyaç sahibi gençlerimize kamu bankaları aracılığıyla 10 bin lira tutarında, 2 yıl vadeli ve faizsiz evlilik kredisi alabilme imkanı getirilecek. 
* Kamuda çalışan taşeron işçiler, 4/C'liler, vekil, sözleşmeli ve geçici statüde çalışanlar kadroya alınacak.
* Geçici ve mevsimlik işçilerin mağduriyeti giderilecek, kamu işçilerine naklen atanabilme imkanı verilecek.
*Aylık 200 kilovatsaatin altında elektrik tüketen ailelere yüzde 75 indirim yapılacak.
* İmam ve müezzini olmayan cami kalmayacak, vekil imam ve müezzinlere kadro verilecek.
* Cemevi gerçeği siyasi kaygılardan uzak, cami-cemevi karşıtlığına dönüştürülmeden kabul edilecek, inanç ve kültür hayatımızın bir unsuru olan cemevlerine devlet yardımı sağlanacak. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER