KSÜ EVSAHİPLİĞİ YAPTI

İl İstihdam Kurulu toplantısı Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) ev sahipliğinde Rektörlük binası Yönetim Kurulu Salonunda gerçekleştirildi.

KSÜ EVSAHİPLİĞİ YAPTI

 KSÜ, İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Yürütme Kurulu Toplantısına Ev Sahipliği Yaptı

Kahramanmaraş İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Yürütme Kurulu Kasım ayı olağan toplantısı, 28.11.2016 Pazartesi günü Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) ev sahipliğinde Rektörlük binası Yönetim Kurulu Salonunda gerçekleştirildi.

İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Yürütme Kurulu, Resmi Gazete’de 2011 yılında yayınlanan İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulları Çalışma Usul ve Esasları Yönetmeliği kapsamında ilimizin istihdam politikalarının geliştirilmesi ve mesleki eğitim yoluyla işgücü piyasalarının güçlendirilmesi faaliyetleri konusunda çalışmalar yapıyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına bağlı olarak Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü koordinasyonunda ve KSÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Özden Görücü başkanlığında yürütülen İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Yürütme Kurulu, Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Serdar Zabun, Kahramanmaraş Esnaf ve Sanatkâr Odaları Birliğinden Mehmet Geçgil, Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürlüğünden Ahmet Aküncü, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünden Mehmet Arslan ve Yaşar Yıldız’dan oluşuyor.

Kahramanmaraş İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Yürütme Kurulunun üniversitemizde gerçekleştirilen Kasım ayı olağan toplantısında; 5544 sayılı yasa kapsamında mesleki yeterliliklerin belgelendirilmesi ve yeni istihdam stratejilerinin geliştirilerek işsizliğin önlenmesine yönelik alınacak tedbirleri içeren gündem maddeleri görüşülerek karara bağlandı.






İL İSTİHDAM VE MESLEKİ EĞİTİM YÜRÜTME KURULU ÜYELERİ, REKTÖR DEVECİ’Yİ ZİYARET ETTİ

Kahramanmaraş İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Yürütme Kurulu Üyeleri, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Durmuş Deveci’yi ziyaret etti.

Rektör Deveci, Kasım ayı olağan toplantısını KSÜ’de gerçekleştiren Kahramanmaraş İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Yürütme Kurulu üyelerini kabul ederek bir süre görüştü.

Rektörlük Makamında gerçekleştirilen ziyarette İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Yürütme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Özden Görücü başkanlığında, Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Serdar Zabun, Kahramanmaraş Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliğinden Mehmet Geçgil, Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürlüğünden Ahmet Aküncü,  Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünden Mehmet Arslan ve Yaşar Yıldız’dan oluşan heyet, kurul çalışmaları ve gündem maddelerine yönelik Rektör Deveci’ye bilgilendirme sunumu yaptı. Kurul üyeleri, ev sahipliğinden dolayı Rektör Deveci’ye teşekkürlerini ilettiler.

Kurul üyelerine ziyaretlerinden dolayı teşekkür eden Rektör Deveci, Üniversitemizin bu tür önemli etkinliklere ev sahipliği yapmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. İstihdamın geliştirilmesi ve mesleki eğitim yoluyla iş gücü piyasasının güçlendirilmesi için üniversite olarak her türlü desteği vermeye hazır olduklarını belirten Rektör Deveci, kurul üyelerine çalışmalarından dolayı teşekkür ederek başarılarının artarak devamını diledi.

Güncelleme Tarihi: 28 Kasım 2016, 23:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER