KMESOB’DAN DEPREMZEDELERE YARDIM YOLA ÇIKTI

Kahramanmaraş Esnaf ve Sanatkârlar Odalar Birlik Başkanlığı’nın (KMESOB) başlatmış olduğu yardım kampanyasında toplanan acil ihtiyaç malzemesi, deprem bölgesi Van'a doğru yola çıktı.

KMESOB’DAN DEPREMZEDELERE YARDIM YOLA ÇIKTI

Van ilinde meydana gelen 7.2 şiddetindeki depremin ardından Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birlik Başkanlığı bahçesinde oluşturulan yardım toplama merkezine başta oda başkanları, esnaflar ve vatandaşlardan yardım yağdı.

Türkiye’yi hüzne boğan felaketin ardından, zor durumda olan depremzedeler için toplanan battaniye, elektrikli soba, yatak, yorgan, ayakkabı, mont, kazak, mutfak eşyaları başta olmak üzere birçok yaşamsal malzemeler KMESOB tarafından deprem bölgesi Van iline gönderildi.

Van iline doğru yola çıkan yardım ile ilgili olarak açıklamada bulunan KMESOB Başkanı Ahmet Kuybu, Yardım tırında öncelikli olarak giyim, gıda ve su gibi yaşamsal malzemelerin depremzedelere gönderildiğini belirtti.

Kuybu, şöyle konuştu: “Vanlı kardeşlerimizin acısını yürekten paylaşıyoruz. Biz sözde değil, özde kardeşiz. Bu deprem sadece onları değil tüm ülkemizi vurdu. Bu gün ‘Türk Kürt kardeştir’ sözünün lafta kalmayacağı gün olmalıdır. Kahramanmaraşlı esnaf, oda başkanı ve vatandaşlar olarak, elimizden geldiğince onlara destek olacağız. Yapacağımız yardımlarla sıkıntılarını biraz da olsa hafifletme gayreti göstereceğiz. Bir TIR dolusu yardım malzemelerimiz ihtiyaç sahibi Vanlı kardeşlerimize dağıtılacak. Yardım kampanyamız bir ay süreyle KMESOB bahçesinde bulunan yardım toplama merkezimizde devam edecektir. İkinci yardım tırımız ise hazırlanmaktadır. Yardım kampanyasına destek veren tüm oda başkanlarımız, esnaflarımız ve vatandaşlarımıza çok teşekkür ederim” dedi.

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER