KARAGÖZ'DEN KUTLAMA MESAJI

Kahramanmaraş Sosyal Güvenlik İl Müdürü Hüseyin KARAGÖZ, "12 Şubat; Sütçü İmam’ın, Rıdvan Hoca'nın, Arslan Bey’in, Abdal Halil Ağa’nın, kısaca İstiklal Madalyamızda belirtildiği şekilde kahraman kentin bütün kahraman evlatlarının destansı bağımsızlık mücadelesidir."

KARAGÖZ'DEN KUTLAMA MESAJI

SGK İL MÜDÜRÜ KARAGÖZ'DEN KUTLAMA MESAJI 
Kahramanmaraş Sosyal Güvenlik İl Müdürü Hüseyin KARAGÖZ İlimizin Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 97. yıldönümü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı.

                KARAGÖZ mesajında; “Kahramanmaraş'ın Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 97. yıldönümünü gururla ve mutlulukla idrak ediyoruz.  31 Ekim 1919’da Sütçü İmam’ın attığı ilk kurşunla başlayan yeryüzünün bu en onurlu mücadelelerinden biri,   12 Şubat 1920’de tamamlanmış ve Kahramanmaraş,  adını ‘kendini kurtaran şehir’ olarak tarih sayfalarına altın harflerle yazdırmıştır. Bu itibarla 12 Şubat; Sütçü İmam’ın, Rıdvan Hoca'nın, Arslan Bey’in, Abdal Halil Ağa’nın, kısaca İstiklal Madalyamızda belirtildiği şekilde kahraman kentin bütün kahraman evlatlarının destansı bağımsızlık mücadelesidir.

Çok kısıtlı imkânlarla 97 yıl önce sömürgecileri vatan topraklarından püskürterek şanlı bir tarih yazan Maraş halkı Kurtuluş savaşında gösterdiği kahramanlıklar neticesinde Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından önce İstiklal Madalyası, sonra “Kahramanlık” unvanı ile onurlandırılmıştır. Bugün ise aynı birlik, beraberlik, ruh ve heyecan içerisinde çalışan kahraman Maraşlılar, sergiledikleri başarılı sanayileşme ile Kahramanmaraş’ı büyükşehir statüsüne kavuşturmuştur.

  Bugün bizlere düşen aynı duygu ve düşüncelerle, canları pahasına bizlere bu toprakları vatan yapan ecdadımızın emaneti olarak, ülkemizi ve şehrimizi daha kalkınmış, daha çağdaş ve daha müreffeh yarınlara ulaştırmaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle bütün kurtuluş savaşı kahramanlarını rahmetle ve minnetle anıyor, tüm hemşehrilerimizin 12 Şubat Kurtuluş Bayramını kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.” 

Güncelleme Tarihi: 10 Şubat 2017, 03:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER