Kahramanmaraş'ın Kurtuluşunun 100. yıl dönümü

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, “Maraş’ın kurtuluşu sıradan bir savunma ve çatışma mücadelesi olarak görülemez.” dedi.

Kahramanmaraş'ın Kurtuluşunun 100. yıl dönümü

 Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, “Maraş’ın kurtuluşu sıradan bir savunma ve çatışma mücadelesi olarak görülemez.” dedi.

 

Güngör, Kahramanmaraş’ın Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 100. yıl dönümü etkinliklerinde yaptığı konuşmada, son bir hafta içerisinde Kahramanmaraş’ın 3 kahraman evladının şehit düştüğünü belirtti.

İslam coğrafyasının ve Müslümanların bugünlerde tarihin en büyük krizlerini yaşadığını hatırlatan Güngör, şunları söyledi:

“Cumhurbaşkanım, Kahramanmaraş olarak bu süreçteki misyonunuzun ve duruşunuzun kendi çapımızda bir destekçisi, temsilcisi, sorumluluğunu hissetmeye ve taşımaya çalışıyoruz. Biliyoruz ki zatıalinizin bu duruşunu kavramak için yüz yıl önceye dönüp, bu mücadelenin tarihi arka planını kavramak gerekiyor. Bu yıl kurtuluş mücadelemizin 100’cü yılını kutluyoruz. Bu etkinlik ve kutlamalar zatıalinizin yüksek himayelerinde gerçekleşiyor. Bu bizim için çok büyük bir onur ve şereftir. Bizde bu himaye ve teveccühü Kahramanmaraş’ın tüm ilçelerini kapsayan 46 gün süren etkinliklerle yad ettik.”

Şehirlerin ruhların olduğunu, bu ruhun tarihten ve coğrafyadan ilham aldığını hatırlatan Güngör, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bu ruh o şehirlere misyon yükler ve bu misyon o şehrin insanının misyonu olur. Maraş Balkanlar ve Anadolu coğrafyasının Mezopotamya’ya açılan kadim medeniyetler beşiği ve Orta Doğunun, Anadolu ve Balkanlara açılan kilit noktasıdır. Maraş o gün de bugün de tarihin yüklediği bu misyonun farkında olan bunun sorumluluğunu hisseden bir şehirdir. Maraş’ın kurtuluşu sıradan bir savunma ve çatışma mücadelesi olarak görülemez. Maraş mücadelesi İslam coğrafyasında son ve büyük İslam devletinin ortadan kaldırılmak istenmesi sürecinde bir umut ve hareket tohumu saçan ilahi bir lütuf rüzgarı olmuştur.”      

 

Güncelleme Tarihi: 12 Şubat 2020, 17:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER