HÜKÜMETE SARI KART

Büro Memur Sen Kahramanmaraş Şube Başkanı Halil Küçükdevlet, ''Eşit işe eşit ücret'' diye hazırlanan kararnamenin sadece devletin değil, hükümetin memuru olan bürokratlara yaradığını ileri sürdü.

HÜKÜMETE SARI KART

Küçükdevlet, Sosyal Güvenlik İl Kurumu önünde düzenledikleri basın açıklamasında, kamu görevlilerinin mali haklarını düzenlenmesi amacıyla hazırlanan kararnamenin kendilerini hüsrana uğrattığını ifade etti. Düzenleme ile aynı unvanda bulunmasına karşın farklı kurumlarda çalıştıkları için ücretlerinde değişiklik bulunan daire müdürü, genel müdür, şube müdürü gibi çalışanların maaşlarının eşitlendiğini hatırlatan Küçükdevlet, ''Ancak kamu görevlilerinin bütününü kapsayan ücret dengesi göz ardı edildi. Kamunun asıl iş yükünü çeken ve büyük çoğunluğu oluşturan kesime herhangi bir ücret artışı yapılmadı'' dedi.
Kararnamenin kapalı kapılar ardında hazırlandığını savunan Küçükdevlet, çalışmanın sendikalara sorulmadan yapılmasına da karşı çıktıklarını ifade etti. Kamu çalışanlarının hak kaybına uğradığını dile getiren Küçükdevlet, uygulamanın düşük ücret alan kamu görevlilerinin belini büktüğünü kaydetti. Küçükdevlet, kararnamenin sadece devletin değil hükümetin memuru olan bürokratlara yaradığını savundu.
Basın açıklamasına katılan sendika üyeleri daha sonra yanlarında bulunan kartları çıkartarak hükümete sarı kart gösterdiler. Küçükdevlet, hükümetin uyarılarını dikkate almaması durumunda kırmızı kart göstereceklerini sözlerine ekledi.

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER