ELİF ANA ALEVİ VE SÜNNİYİ KAYNAŞTIRDI

Alevi toplumunun manevi annesi olan, ve Alevilerin kanaat önderlerinden Elif Ana, ölümünün 20’inci yılında Kahramanmaraş’ta mezarı başında semah ve deyişlerle anıldı.

ELİF ANA ALEVİ VE SÜNNİYİ KAYNAŞTIRDI

Birlik ve beraberlik vurgusunun yapıldığı anma töreninde konuşan Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe , "Birlik ve beraberliğe en çok ihtiyaç duyduğumuz bugünlerden dün Cumhuriyetimizin 80. yıldönümünü coşkusuyla birlik ve beraberlimiz perçinleşirken bugünde Elif Ana sevgisiyle Alevi Sünni ayrımı yapmadan bir aradayız.'' dedi.

 CUMHURİYETİ BİRLİKTE KURDUK

Vali Şükrü Kocatepe “Elif Ana'nın yaşamındaki en önemli şeyin insan sevgisi ve hoşgörü olduğunu söyleyerek “Bugün toplumun her kesimiyle birbiriyle yan yana oturup kucaklaşma heyecanımızı Elif Ana'nın misafirperverliğidir. Elif Ana birbirimize sevgi ile bakmaktır. Elif Ana yardımlaşmanın, sevmenin ta kendisidir. Biz bin yıllardır bu topraklarda birlikte yaşıyoruz. Bu topraklara sahip olmak isteyenler bunu başaramayınca bizi parçalayarak bu emellerini gerçekleştirmek istediler. Biz birlikte mücadele ederek bu toprakları bağımsızlığına kavuşturduk.” Diye konuştu..

 
ALLAH ELİF ANA SAYISINI ARTIRSIN

Kahramanmaraş Müftüsü Muhammet Gevher’de konuşmasında” Alevi-Sünni ayrımı yapılarak Kahramanmaraş olaylarını anlamak mümkün değil. Ayrılık gayrılık yok aslında. İnsanları tek fikirde tek inanç da birleştirmeniz mümkün değildir. Önemli olan doğrudan güzelde birleşmedir. Sizler Elif anayı kalbinize koymuşsunuz ama o illahımını hazreti Muhammet’ten almıştır. Elif ana sevgisiyle, komşuluk ilişkileriyle, yardımlaşmasıyla gönüllerimizde yer almıştır. Allah elif ana sayılarını artırsın” dedi.

 

TORUNU FRANSADAN GELDİ

Elif Ana etkinlerini düzenleyen komite içerisinde yer alan ve yaşadığı Fransa’dan gelen Elif ananın torunu Süleyman Soğan şunları söyledi: “Bugün Yoğun bir duygu içindeyiz. 24 şehidimiz ve ardından Van depreminde hayatlarını kaybeden insanlarımızın acısını yüreğimizde yaşayarak elif anayı anıyoruz.Eskiden  Elif anaya sadece Kahramanmaraş-Adıyaman-Malatya dan Gaziantep den gelirlerdi,Şu anda İstanbul dan karsa kadar yurdumuzun dört bir yanından ve yurt dışından canlarımız katılıyor.Son yıllarda  valiler,STK temsilcileri,müftülerde elif ana anma etkinliklerinde bizleri yalnız bırakmıyorlar..Burada herkes görüşünü düşüncesini belirtti.Tüm konuşmalarda ortak nokta ise şuydu “ Herkesin kardeş olması “ dır. Alevi –Sünni ayrımı yoktur.” Dedi.

Elif Ana'nın 20. yıl anma etkinliklerine Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe, İl Jandarma Alay Komutanı Pazarcık Kaymakamı Pazarcık Belediye Başkanı Kamil Dalkara ve Kahramanmaraş’ın tüm STK başkanları katıldı.  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER