ÇAKMAKÇI SAİT OKULU, YENİ BİNASINA KAVUŞTU!

ÇAKMAKÇI SAİT'İN ADI YAŞAYACAK

ÇAKMAKÇI SAİT OKULU, YENİ BİNASINA KAVUŞTU!

 

Kahramanmaraş'ın bir dönem 'yüz karası' haline gelen ve konteynerlerde eğitim veren Çakmakçı Sait İlkokulu/Ortaokulu yeni ve modern binasına kavuştu.
Dulkadiroğlu İlçesi Aslanbey Mahallesi 35. Sokak içerisinde bulunan Çakmakçı Sait İlkokulu/Ortaokulu, 2008-2009 eğitim ve öğretim yılından beri ilköğretim okulu yapılması amacıyla boş bulunan okul arsasına, yeni okul binası yapılıncaya kadar kullanmak üzere yerleştirilen 8 adet deprem konteynerinde eğitim veriyordu. 
Konteynerlerde yapılan eğitiminden dolayı basında yıllarca eleştiri konusu olan Çakmakçı Sait İlköğretim okulunun yapımına Milli Eğitim Bakanlığı ile TOKİ arasında imzalanan protokol kapsamında yaptırılacak bu okulunun ihalesi 2010 yılında TOKİ tarafından yapılmış, ancak ihale iptali ve yargı süreci devam ettiğinden ihale sonuçlandırılamamıştı.
 İNŞAAT AŞAMASI YENİDEN BAŞLADI
Çakmakçı Sait İlköğretim Okulunun ihalesi 2011 yılı mayıs ayında yeniden yapılmış olup, ihale sonrası TOKİ tarafından yüklenici firmaya yer teslimi yapıldı.
24 derslikli olarak Milli Eğitim Bakanlığı 2004.49 proje numaralı modern bir eğitim binasının temel kazı işlemleri, 26 Kasım 2011'de başladı. Okul inşaatının bitim tarihi ise 30.12.2012 olarak öngörülmesine rağmen, inşaat çalışmalarındaki sıkıntı nedeniyle bir türlü gündemden düşmeyen Çakmakçı Sait İlkokulu-Ortaokulu, kısa bir süre önce tamamlandı.
Çakmakçı Sait İlkokulu-Ortaokulu öğrencileri, 2015-2016 eğitim ve öğretim yılı itibariyle yeni ve modern binada hizmet verecek. 
ÇAKMAKÇI SAİT'İN ADI YAŞAYACAK
Kahramanmaraş Milli Mücadelesi'nin ilk şehidi olan Çakmakçı Sait, Sütçü İmam Olayı olarak nam salan olayda ilk müdahaleyi yapan genç olarak biliniyor. Maraş'ın Fransızlar tarafından işgalinin ardından kentte başlayan ve kurtuluşa değin devam eden olayların ilk halkalarından biri olan bu olay, Maraş Tarihi'ne altın harflerle yazıldı.
Uzunoluk Hamamı'ndan çıkmakta olan Türk-İslam kadınlarına Ermeni Çeteler ve Fransız Askerlerin sarkıntılık etmeleri ve peçelerini açmak istemeleri üzerine, kadınların bağırması üzerine yakındaki kahveden çıkan Çakmakçı Sait, işgalcilerin kurşunu ile ilk şehadete eren isim oldu. Çakmakçı Sait'in vurulduğunu gören Sütçü İmam da, tabancasını ateşleyerek işgalcilerden birini vurmuştu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER