BU YANLIŞI DÜZELTİN BEYLER

Bu hafta müsaadeniz olursa Akdeniz’in en ücra köşesinden Güneydoğu’nun en uç noktasına kadar ulaşan on binlerce Sabah Güney okurlarından bir şey öğrenmek istiyorum.

BU YANLIŞI DÜZELTİN BEYLER

Acaba Kahramanmaraş gibi ya da Kahramanmaraş’taki kadar, şehrinde yaşayan onca insanın mal ve can güvenliği sırf kendi rahatlıkları, tabiri caizse kendi keyifleri ve imkanları için tehlikeye atan bir başka ilde üç beş tane yetkili ve ama yetkin olmayan sözüm ona sorumsuzca davranan var mıdır diye…

 

Sevgili Sabah Güney okurları söyler misiniz Allah aşkına, sizin memlekette sürücü kurslarının imtihan ve eğitim yeri bizim Kahramanmaraş’taki gibi kentin çevre yolu güzergahı olan ana arter üzerinde mi?

 

Sizin memlekette sürücü kurslarının imtihan ve eğitim yeri Çocuk Hastanesi-Kadın Doğum Hastanesi ve o bölgenin acil vakalarının getirildiği ambulansların vızır vızır işlediği ana bulvar üzerinde mi?

 

Sizin memlekette sürücü kurslarının imtihan ve eğitim yerinde bir bölge itfaiye merkezi olup, dakika hatta saniyeleri önemini bildikleri için aldıkları yangın ihbarı ile kurşun gibi hangarlarından çıkan itfaiye araçlarının güzergahında mı?

 

Sizin memlekette sürücü kurslarının imtihan ve eğitim yeri 3 lise 3 ilköğretim okulunun giriş ve çıkış saatlerinde insan seli akan bulvar üzerinde mi?

 

Bilmiyorum ve Anamur’dan Hakkari’ye kadar olan okuyucularımızın tüm bu sorulara ‘hayırrrr’ dediğini duyar gibiyim.

 

Ama sevgili okuyucularımız üç beş ay sonra Büyükşehir olacak Kahramanmaraş’ta ne yazık ki durum bu…

 

Çıldırmamak elde değil, yahu arkadaş bir süre öncesine kadar bulunduğu yerdeki insanların haklı şikayetleri, meydana gelen onca kaza sonrasında oradan alınarak şehrin ana arteri, ambulans ve itfaiye güzergahı olan Şeyh Edibali Bulvarı’na bu sürücü kursu imtihan ve eğitim yeri olarak getirilmesi hangi mantığın izahıdır?

 

Son olarak Kahramanmaraş il trafik komisyonumuzda görev alan çok değerli zatlar, lütfen birkaç saniye düşünün. İçinde kanamalı doğum hastası olan bir yakınınız bulunduğu ambulansın bu güzergahta nasıl hızla gidebileceğini veya yangın ihbarı yapılmış evinizde çoluk çocuğunuzun canı tehlikedeyken itfaiye araçlarının bu yolda nasıl ilerleyeceğini hesaba katarak yapmış olduğunuz bu yanlıştan bir an önce vazgeçin. Ambulans ve itfaiye yolunda şehrin bu ana arterindeki kurslarının kaldırılmasını sağlayın.


(18 Kasım 2011 tarihli Sabah Gazetesi Güney ekinden alınmıştır.)

 

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER