BİR MÜFTÜ OLARAK MERHUM MUHAMMET GEVHER

O’ndan geldik O’na döneceğiz.

 BİR MÜFTÜ OLARAK MERHUM MUHAMMET GEVHER

 BİR MÜFTÜ OLARAK MERHUM MUHAMMET GEVHER

 

O’ndan geldik O’na döneceğiz.(Bakara 2/156)                                                                                              Müftü Muhammet GEVHER Haziran 2011 tarihinde Kahramanmaraş İl Müftüsü olarak göreve başlamıştır. Kendisi Osmanlı’nın son döneminde yetişmiş; Kur’an âlimi, aşere takrip üstadı, yıllarca Haseki Eğitim Merkezi’nde hocalık yapmış, inşallah evliya-ullahtan bir zat olan Abdurrahman GÜRSES hocadan ders almıştır. İmam-Hatip Lisesi, İstanbul Yüksek İslam Enstitüsü’nde okumuş, imamlık, öğretmenlik, il ve ilçe müftülükleri görevlerinde bulunmuştur. Minberi, mihrabı her yerde doldurmuştur. Ramazanlarda İstanbul usulü teravihler kıldırmıştır, Vaazlarıyla, güncel fetvalarıyla toplumu aydınlatmıştır. O her zaman, farklı; bir hoca, müftü, din görevlisi ve din gönüllüsü duruşunu sergilemiştir.

İlk günden bu güne; Kur’an hizmetinde şehrimize bir eser bırakmak istemiştir. Görev yaptığı her yerlerde aynı heyecanı ve gayreti göstermiş olduğu bilinmektedir,.Kur’an hizmetleri onun hayatının olmazsa olmazı olmuştur. Hafızlık müessesesine hem keyfiyet hem de kemiyet bakımından çok önem vermiştir. Her gün birkaç Kur’an kursunu ziyaret etmiş, öğrenci ve öğreticileri dinlemiş, onları Kur’an öğrenme ve öğretme konusunda bilgilendimiştir, Motive etmiştir. O müftülükte yoksa mutlaka bir Kur’an kursunda öğrencileri dinliyor okutuyor demektir.

 

Onun zamanında temelleri atılan ve eğitime başlayan Kahramanmaraş Kur’an Eğitim Merkezi şehrimizin, Diyanetimizin, Din hizmetlerinin iftiharı olarak hafızlık öğretimine başlamıştır. Ilıca Hafızlık Kız Kur’an Kursu onun uzun çabaları, gayretleri ve fedakârlıklarıyla eğitime başlamıştır. Onun Kur’an hizmetleri adına en büyük hayallerinden biri Pazarcık İlçemize bir Hafızlık Kur’an Kursu yapma arzusu olmuştur. Ancak kendisine nasip olmayan bu arzusu inşallah yerine gelecekler tarafından gerçekleştirilir.

Din görevlilerinin Kur’an kursu öğreticilerinin mesleki bilgi ve becerilerinin artırılmasında sürekli hizmet içi eğitim kursları düzenleyerek, görevlilerin Kur’an okuyuşlarını daha da güzelleştirmiştir. İlk defa İlimizde kendisinin büyük gayret ve çabalarıyla tashih-i huruf kursu açılmış, dersler bizzat kendisi tarafından okutulmuştur.

Kültürel ve sosyal faaliyetlere de çok önem vermiştir. Onun zamanın’da devletimizin dini kurumları olan müftülük, ilahiyat fakültesi, imam hatip lisesi birlikte din hizmetini daha iyi nasıl sunarız anlamında bir araya gelerek aylık istişare toplantıları yapmışlardır. İlk defa din görevlileri bu üç kurumun katkılarıyla’’ Mu’sab Ağlarken’’isimli tiyatroyu sahnelemişlerdir. Türkiye Diyanet Vakfı Kahramanmaraş Yayın evi merhumun çabalarıyla açılmiştır.                                                                                                                      Merhum, Muhammet GEVHER; iyi yetişmiş bir Anadolu insanı, İstanbul Beyefendisi, zarafetiyle, nezaketiyle, merhametiyle, yufka yürekli haliyle, selim ve sabırlı davranışıyla Hafız-ıl Kur’an olmanın, müftü olmanın, bir din görevlisi ve gönüllüsü olmanın her zaman inceliğini göstermiştir.

O, bayrak, millet, devlet sevdalısı, iyi yetişmiş; Fem-i Kur’an, din görevlisi, din gönüllüsü ve müftü olarak bu dünyadan ayrılmıştır.

Ruhu şad, mekânı cennet olsun.

                                                                                                             Mustafa SAYLAK

                                                                                                      Kahramanmaraş İl Müftülüğü

                                                                                                       Din Hizmetleri Uzmanı

Güncelleme Tarihi: 26 Eylül 2016, 03:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER