ANKETLERDEN “KALDIRIM” ÇIKTI

Yerel Seçim tarihiyle ilgili “tarih çıkmazı” Başbakan Erdoğan’ın “2014 Mart’ında yapılacak” açıklamasıyla son bulurken, belediye Başkanları için yapılan ve ‘Gelecekte bir gün gelecek’ dedirtecek anketlerin sonuçları da bir bir açıklanıyor

ANKETLERDEN “KALDIRIM” ÇIKTI

ORC araştırma şirketinin haziran ayında Türkiye genelinde yaptığı 65 il belediye arasında 42’inci olan Mustafa Poyraz, Büyükşehir olmaya aday il belediyeleri arasında sonuncu olmuştu.

Belediye Başkanı Mustafa Poyraz aynı şirketin son yaptığı Kahramanmaraş’ta Büyükşehir Belediye Başkanı olarak görmek istediğiniz kişi kimdir?” anketine katılanlardan sadece yüzde25,3’ünün oyunu aldığı açıklandı.

Belediye başkanlarının belirlenmesine ışık tutacak olan ORC’nin anketinin sonuçları böyle açıklanırken, Mustafa Poyraz’ın kendi yaptırdığı anketlerde ise kaldırım taşı çıkıyor. Kahramanmaraşlılar Mustafa Poyraz’ın 3 dönemdir yaptıklarından hatırladıkları tek şey ‘Yap-Boz’ tahtasına dönen kaldırımlar.

Son bir yılını hizmetten çok tanıtıma dönük geçirmeyi planlayan ve binlerce lira ödenerek hizmet satın aldığı reklam-tanıtım organizasyon şirketlerinin yaptığı kampanyalarda şehrin tüm cadde ve kaldırım köşelerine devasa resimlerinin yer aldığı panolar koydurup ‘ben’ diyen Mustafa Poyraz, bana göre bir yandan ‘Siyasi hırs, şehveti hırstan 360 kat daha fazladır. İnsanın gözünü kör eder’ sözünün canlı örneğini sergilerken bir yandan da tepki almaya devam ediyor.

Kedi-köpeklere yaptığı 3-5 kulübeden, çocuklara dağıttığı ped benzine, garip gurebaya verdiği 2 lokma kuru gıdaya kadar ’10 yıllık’ hizmetlerini devasa panolarla böbürlenerek anlatan sayın Mustafa Poyraz’ın her köşe başında gördüğümüz resmine bakan Kahramanmaraşlı hemşehrilerimin ne dediği bende sor olarak kalsın ama bu şehirde yaşayan bir insan olarak ben Kurtuluş Savaşı’nda davulunun kasnağını altınla dolduran düşmana ‘Para için din gardaşımın bağrına çomak vurmam’ diyer Abdal Halil Ağa’nın torunuyumama ‘Şunu-yaptım, bunu yaptım’ diyen Mustafa Poyraz’a ‘Belediye başkanı olarak o söylediğin işler zaten senin görevin. Sen yapmayacaktın da kim yapacaktı’ demeyecek kadar ‘aptal’ değilim.

Kim söylemişse dillerine sağlık…

‘Bakıp ta ibret al yere düşen yaprağa, bir zamanlar o da yükseklerden bakardı toprağa’

Bilmem anlatabildim mi?

 

(9 Kasım 2012 Sabah Gazetesi Güney ekinden alınmıştır. Sırrıberk Arslan’ın köşesidir)    

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER