ABYB BÖLGE VE İL BAŞKANI AKKURT: 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMINI KUTLADI..

Anadolu Basın Yayın birliği (ABYB) Kahramanmaraş şube ve Akdeniz, Güneydoğu Bölge Başkanı Ebru S. Akkurt, 30 ağustos zafer bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı..

ABYB BÖLGE VE İL BAŞKANI AKKURT: 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMINI KUTLADI..

 

ABYB BÖLGE VE İL BAŞKANI AKKURT: 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMINI KUTLADI..

Anadolu Basın Yayın birliği (ABYB)  Kahramanmaraş şube ve Akdeniz, Güneydoğu Bölge Başkanı Ebru S. Akkurt, 30 ağustos zafer bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı..

 

BaşkanAkkurt; 30 Ağustos Zafer Bayramını kutluyorum.  Bu zafer, Türk milletini yok etmeye çalışan işgal güçlerinin haksızlıklarına, yoksulluğa ve tüm olumsuzluklara karşı aziz milletimizin Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde tüm dünyaya Türk milleti bağımsızdır ve bağımsız kalacaktır, ay yıldızlı bayrağımız milletimiz var oldukça gökyüzünde dalgalanacaktır diye haykırdığı, aziz milletimizin şanlı zaferidir.

 

30 AĞUSTOS’UN ÖNEMİ…

 

30 Ağustos Türk milletinin şanlı zafar bayramı. 30 Ağustos 1922'de Dumlupınar'da Mustafa Kemal'in başkumandanlığında zaferle sonuçlanan Büyük Taarruz'u anmak için Türkiye Cumhuriyeti ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde her yıl 30 Ağustos günü kutlanan ulusal bayramıdır. Atatürk'ün başkomutanlığında yapıldığı için Başkomutanlık Meydan Muharebesi adıyla da bilinen Büyük Taarruz'un başarıyla sonuçlanmasından sonra Yunan orduları İzmir'e kadar takip edilmiş; 9 Eylül 1922'de İzmir'in kurtarılmasıyla Türk toprakları Yunan işgalinden kurtulmuştur. İşgal birliklerinin ülke sınırlarını terk etmesi daha sonra gerçekleşse de, 30 Ağustos sembolik olarak ülke topraklarının geri alındığı günü temsil eder. İlk kez 1924 yılında Afyon'un Dumlupınar ilçesine bağlı Çal köyü yakınlarında Mustafa Kemal Atatürk'ün katılımı ile Başkumandan Zaferi adıyla kutlanmıştır. 30 Ağustos günü, Türkiye'de 1926'dan itibaren Zafer Bayramı olarak kutlanmaktadır.

 

Güncelleme Tarihi: 30 Ağustos 2018, 05:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER