4 BİN ÖĞRENCİYE 9 BRANŞTA SPOR EĞİTİMİ!

AĞIRLIK YÜZME VE FUTBOL

4 BİN ÖĞRENCİYE 9 BRANŞTA SPOR EĞİTİMİ!

 Kahramanmaraş'ta Büyükşehir Belediyesi'nin geleneksel yaz spor okullarının bir yenisi daha eğitime başladı. Kayıt yaptıran öğrenciler 20 Temmuz ile 6 Eylül tarihleri arasında 9 branşta eğitim görecekler.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi 13. Yaz Spor Okulu'nda eğitim başladı. Bu yıl için 4 bine yakın öğrencinin kayıt yaptırdığı Yaz Spor Okulu'nda öğrenciler kayıt yaptırdıkları futbol, yüzme, güreş, basketbol, kickboks, karate, badminton, voleybol ve tenis branşlarında eğitim alacaklar. Eğitimler, uzman antrenör ve teknik adamlar tarafından verilecek.
Büyükşehir Belediyesi'nin Yaz Spor Okulu, 20 Temmuz'da eğitime başladı. Ancak aynı gün Suruç ve Adıyaman'da meydana gelen terör olayları nedeniyle resmi açılışı ise 24 Temmuz'da Hanefi Mahçiçek Stadyumunda gerçekleştirilen Yaz Spor Okulu'nun eğitimleri ise belediyeye ait spor tesislerinde verilecek.
AĞIRLIK YÜZME VE FUTBOL
Büyükşehir Belediyesi Yaz Spor Okulu'nda bu yıl da ağırlık yüzme ve futbolda yaşandı. Yüzme branşı için bin 726 sporcu kayıt yaptırırken; futbol branşında ise bin 258 sporcu eğitim alacak. Yaz spor okulunda basketbolda 325, karetede 151, kickboksta 70, voleybolda 45, teniste 32, güreşte 20, batmintonda 10 öğrenci kayıt yaptırdı. 
Güreşin yatağı olarak bilinen Kahramanmaraş'ta kayıt yaptıran öğrenci sayısının geçen yıllara göre azaldığı dikkat çekerken; basketbol takımlarımızın ulusulararası arenada sağladığı başarı ile de basketbolda kayıt yaptıran öğrenci sayısı da rekor seviyeye ulaşmaya başladı. Bu arada son zamanlarda ilgi odağı haline gelen kort tenisindeki başvuru sayısı da dikkat çekti. Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, sağlıklı ve sporcu nesiller yetiştirmek ve çocukların spora yönlendirilmesi amacıyla düzenledikleri yaz spor okulunda, öğrencilerin daha düzenli spor alışkanlığı kazanacağını da söyledi. Okula kayıt yaptıran öğrencilere ulaşım da dahil olmak üzere her türlü malzeme ücretsiz olarak dağıtıldı.
Öğrenciler, ders görecekleri günlerde bulundukları mahalle ve semtlerden belediyenin sağladığı ücretsiz servislerle alınıyor ve ders bitimi sonrası da yine servislerle alındıkları yerlere bırakılıyorlar. Öğrenciler, eğitim aldıkları spor branşında gruplar halinde uzman antrenör ve beden eğitimi öğretmenleri ve teknik adamlar tarafından branşın gerektirdiği eğitime tabi tutuluyorlar.
VELİLERDEN TAM NOT GELDİ
Öte yandan yaz spor okuluna çocuklarını kayıt yaptıran veliler, bu yıl ki çalışmalara tam not veriyorlar. Ulaşımdan malzemeye kadar geçen yıllara göre daha kaliteli bir sunum aldıklarını belirten veliler, "Okulların sona ermesi ile çocuklarımız daha güvenli bir ortamda bulunacaklar. Spor yapan öğrencilerimiz bazı kötü alışkanlık ve çevreden de uzak kalıyorlar. Yaz spor okulunu organize edenlere teşekkür ediyoruz" dediler. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER