‘4. BİLİM VE PROJE FUARI’ GÖRÜCÜYE ÇIKTI

Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen ‘4. Bilim ve Proje Fuarı’ sergisi açıldı. Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge birimi tarafından düzenlenen ve 51 projenin bulunduğu sergi 25-26 Ekim tarihlerinde Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkez ziyaretçilerini bekleyecek.

‘4. BİLİM VE PROJE FUARI’ GÖRÜCÜYE ÇIKTI

Vali Yardımcısı Mustafa Anteplioğlu, eğitimdeki başarının sadece SBS ve LYS sonuçlarıyla ölçülmesinin doğru olmadığını söyledi.
Anteplioğlu, Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi'nde düzenlenen''4. Bilim ve Proje Fuarı'' sergisinde yaptığı konuşmada, Kahramanmaraş'ın eğitimde son yıllarda bir atılım içerisinde olduğunu kaydetti.
Öğrencilerin proje bazlı düşünmeye sevk edilmesi gerektiğinin altını çizen Anteplioğlu, milli eğitimin sadece öğretim ve eğitim olmadığını çocukları okumaya teşvik eden kurumlar olarak görülmesini istedi. Kahramanmaraş'ın son yıllarda eğitim açısında atılım içerisinde bulunduğunu vurgulayan Anteplioğlu, ancak eğitimdeki bu başarının sadece SBS ve LYS ile ölçülmesinin doğru olmadığına işaret etti.
Milli Eğitim Müdürlüğü'nün birçok projeyi hayata geçirdiğini ifade eden Anteplioğlu, öğrencilerin özellikle TÜBİTAK ve diğer ulusal yarışmalarda başarılı sonuçlar aldığını söyledi.



Milli Eğitim Müdürü Tahsin Nas ise Kahramanmaraş'ın projelerde aldığı başarıları dile getirdi. Eğitimdeki kötü gidişe ''dur'' diyerek keskin bir ivmeyle başarı grafiğini yukarıya çıkarttıklarını anlatan Nas şöyle konuştu: ''SBS ve LYS'ye yönelik Akademik Başarıyı Geliştirme Projesi'ni (KABGEP) hazırladık. Bunun da sonuçlarını inşallah yılsonu alacağız. Ayrıca eğitim kurumlarındaki arkadaşlarımızın motivasyonunu yükseltmek için bazı girişimlerimiz olacak.''
Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge birimi tarafından düzenlenen ve 51 adet projenin yer aldığı sergi 25-26 Ekim tarihleri arasında açık kalacak.
Sergiye, Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, Vali Yardımcısı Mustafa Anteplioğlu, daire müdürleri, okum müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve diğer ilgililer katıldı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER