banner651

20 BİN KUR'AN SUDAN'A ULAŞTI

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde yürütülen, Merhamet Okulları Projesi ile Kahramanmaraş Milli Eğitim Müdürlüğü ve Hayrat İnsani Yardım Derneği işbirliğinde yürütülen Değerler Eğitimi kapsamında, yüz binlerce öğrencinin katkıları ile "Dünya Kur'an Okuyor" Kampanyası neticesinde toplanan 20 bin Kur'an-ı Kerim'in Afrika’nın kalbi Sudan ülkesinde törenlerle dağıtımı yapıldı.

20 BİN KUR'AN SUDAN'A ULAŞTI

 

20 BİN KUR'AN SUDAN'A ULAŞTI

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde yürütülen, Merhamet Okulları Projesi ile Kahramanmaraş Milli Eğitim Müdürlüğü ve Hayrat İnsani Yardım Derneği işbirliğinde yürütülen Değerler Eğitimi kapsamında, yüz binlerce öğrencinin katkıları ile "Dünya Kur'an Okuyor" Kampanyası neticesinde toplanan 20 bin Kur'an-ı Kerim'in Afrika’nın kalbi Sudan ülkesinde törenlerle dağıtımı yapıldı.

Sudan'daki Kur'an dağıtım törenine, Kahramanmaraş'tan katılan heyet içerisinde Büyükşehir Belediyesi adına Daire Başkanı Hasan Balbaba, Kahramanmaraş İsar Derneği Başkanı Ali Şenel, Hayrat İnsani Yardım Derneği Genel Başkan Yardımcısı Feridun Işıklı ile Milli Eğitim Camiasından Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt, Onikişubat İlçe Milli Eğitim Müdürü Enver Gökşen ve Dulkadiroğlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Harun Kurt yer almışlardır.

Kur'an Dağıtım törenlerinde heyeti, büyük bir coşku ve muhabbet ile karşılayan Sudanlı kardeşlerimiz bu ziyaret vesilesi ile, "Kardeş Ülke Türkiye halkına, Recep Tayyip Erdoğan'a, Kahramanmaraş halkına, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç'a,  hassaten Kahramanmaraş'taki öğretmen ve öğrenci kardeşlerine selam, dua ve muhabbetlerini, "Dünya Kur'an Okuyor" Kampanyasından dolayı yine hususen şükranlarını iletmişlerdir.

Kullandıkları tahta levhaları Türkiye'den gelen heyete teslim ederek, dağıtılan Kur'an-ı Kerimleri teslim alan Sudanlı kardeşlerimizin sevinçleri görülmeye değerdi.

Heyet adına Kur'an dağıtım töreninde açıklamalarda bulunan İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt, "Burada bulunmak, kardeşlerimizle kucaklaşmak çok güzel, kampanyaya destek veren herkese teşekkür ediyorum, ev sahipliği için Hayrat Vakfı Sudan Temsilcisi İsmail Kaya beyefendiye özellikle teşekkür ediyorum" dedi.

Daire Başkanı Hasan Balbaba da yaptığı açıklamada, "Daha önce tahta levha üzerine yazıp silerek Kur'an öğrenmeye çalışan Sudanlı kardeşlerimizin biz de mutluluklarına şahit olduk, Kur'an emanetlerini Sudanlı kardeşlerimize ulaştırmanın huzurunu yaşıyoruz. Bizi çok büyük bir sevinç ve coşkuyla karşıladılar. Bir Ümmet Coğrafyasına daha yardım götürmüş olmanın şükrünü eda ediyoruz. Kampanyaya destek olan bütün halkımıza hassaten Milli Eğitim camiasına, okul idarecilerine, öğretmenlerimize, çok sevgili öğrenci kardeşlerimize, velilerine, katkı sunan Sivil Toplum Kuruluşlarımıza teşekkür ediyoruz. Allah hepsinden razı olsun" dedi.

Kur'an dağıtımı dışında, kurban, gıda, kıyafet gibi birçok hediyeyi de ulaştıran ve heyette bulunan İsar Derneği Başkanı Ali Şenel de, "Kardeşlerimizin emanetlerini getirdik, özellikle yetim kardeşlerimizin dualarını almak, onlarla kucaklaşmak her şeye değerdi" dedi.

Hayrat İnsani Yardım Derneği Genel Başkan yardımcısı Feridun Işıklı da "İmandan sonra en güzel amel mahzun gönüllere neşe serpmektir." hadis-i şerifini hatırlatarak, bugün burada mazlum ve masumları sevindirmenin mutluluğunu yaşıyoruz" dedi.

Sudan Ziyareti, Hayrat Vakfı Sudan Temsilcisi İsmal Kaya'nın ev sahipliğinde gerçekleşti.

Sudan ziyaretinin birinci gününde yetim aileler, çok zor şartlarda yaşadıkları evlerinde ziyaret edilerek hediyeler verilerek duaları alındı.

İkinci gününde heyet, yaklaşık 70 yetim çocuk ile buluşarak çocuklara hediyeler vererek yetimlerle oyunlar oynadılar. Bolca vakit geçirdiler.

Heyet, kısa bir Nil turu ile yorgunluk attıktan sonra ziyaretlerine devam etti ve Ümmet Coğrafyasının çeşitli ülkelerinden gelen akademisyenler ve öğrencilerle de buluştu. Osmanlı torunlarının ümmetin mazlum coğrafyalarına sahip çıktığını, Türkiye için çok dua ettiklerini belirten akademisyen ve öğrencilerle buluşmada,  duygu dolu anlar yaşandı.

Ziyaretlerin üçüncü gününde,40 ülkede hizmet veren "Munazzamat ad'Dava Al'İslamiye İslam Vakfı" ziyaret edildi. Sonrasında başkent Hartum eyaletinde 3 ayrı yerde Kur'an dağıtımı programı icra edildi.

Kur'an dağıtım programına Diyanet İşleri Başkanlığı Sudan Dini Müşaviri Mustafa Bülent Dadaş da eşlik ettiler.

Heyet, ziyaretin 4. gününde, Uluslararası Afrika Üniversitesini, Hartum Eyaleti Milli Eğitim Bakanını, Tika'yı, Yunus Emre Enstitüsünü,  Maarif Vakfını, Sudan'da hizmet eden Sivil Toplum Kuruluşlarını ziyaret ettiler.

5. gününde Aziz Mahmut Hüdayi Vakfı Sudan Temsilciliğini, Sudan Büyükelçiliğini ve okulları ziyaret edecekler.

Güncelleme Tarihi: 16 Ekim 2018, 02:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER