Buluntu, “Kahramanmaraş Türkiye’nin Savunma Sanayi kenti olacak”

Buluntu, “Kahramanmaraş Türkiye’nin Savunma Sanayi kenti olacak”

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Buluntu, “KM Uzay ve Havacılık A.Ş’ye 154 müracaat oldu.” dedi.

Ticaret Borsası Fuaye alanında gerçekleştirilen 15. Meclis toplantısında Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Hanefi Öksüz başkanlığında gerçekleştirildi.

Meclis Başkanı Öksüz, Meclis faaliyetleri ve alınan yeni kararları oylamaya sundu. Alınan kararlar oy birliğiyle kabul edildi.

Toplantıda konuşan Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Buluntu, Türk Havacılık ve Uzay Sanayi (TUSAŞ) ve Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO) ortaklığıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

TUTAŞ ve KMTSO ortaklıyla kurulan KM Uzay ve Havacılık A.Ş. beklentilerin üzerinde bir müracaat olduğunu hatırlatan Buluntu, “Şuan 154’de yakın müracaat oldu. Bizim hedefimiz ilk başta 100 milyon dolardı. Şuanda ulaştığımız rakam 200 milyon doları geçti. Bu şehrimiz acısından çok önemli. Kahramanmaraş Türkiye’nin Savunma Sanayi kenti olacak. Kahramanmaraş’ta yüzyılın felaketini yaşadık ama inşallah Kahramanmaraş bu ortaklıkla yüzyılın dönüşümünü yaşayacak. Bunun yanında 150’ye yakın firmamızda yan tedarikçi olma noktasında ilerliyor. Kahramanmaraş’ta çok ciddi bir değişim ve dönüşüm hızlı bir şekilde başlayacak.” diye konuştu.  

Buluntu, Ticaret ve Sanayi Odası olarak yaptıkları hizmetler hakkında bilgi verdi.

Buluntu, KMTSO olarak depremlerden sonra iş dünyasının destek olma adına birçok görüşme yaptıklarını, ayrıca Kahramanmaraş’ın ekonomisine destek amaçlı Azerbaycan’a bir ziyaret gerçekleştirdiklerini ve bu ziyaretlerde Azerbaycan Türkiye ekonomik iş birliği anlamında da önemli görüşmeler yaptıklarını sözlerine ekledi.  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER