BÜYÜKŞEHİR PERSONELİNE EMPATİ EĞİTİMİ

ÇETİNKAYA, SİZE YAPILMASINI İSTEMEDİĞİNİZİ SİZ DE BİR BAŞKASINA YAPMAYIN.

BÜYÜKŞEHİR PERSONELİNE EMPATİ EĞİTİMİ










BÜYÜKŞEHİR PERSONELİNE EMPATİ EĞİTİMİ

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi personellerine İSKEP projesi kapsamında dezavantajlı bireylere karşı empati eğitimi verildi.

Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Engelliler Şube Müdürlüğü’nce Clarion Hotel’de gerçekleştirilen empati eğitimine Büyükşehir Belediyesi bünyesinde halka birebir hizmet veren birimlerin personelleri katıldı.

Programın açılışında bir konuşma yapan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Züver Çetinkaya, Büyükşehir Belediyesi olarak halka hizmetin en iyisini sunmaya gayret ettiklerini belirterek: “Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi olarak bizler halka hizmetin en iyisini sunma gayreti içindeyiz. Bu hizmeti sunarken de insanların dil, din, ırk, renk ayrımına bakmaksızın hizmet götürmeliyiz. Sizler özellikle dezavantajlı bireylere hizmet ederken, şuna dikkat etmenizi istiyorum. Size yapılmasını istemediğinizi siz de bir başkasına yapmayın. Vatandaş olarak siz nasıl bir hizmet bekliyorsanız karşınızdakine de o şekilde davranınız. Size nasıl davranılmasını istiyorsanız sizlerde karşınızdaki kişilere o şekilde davranın” dedi.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi olarak hizmet alanında oldukça iyi bir yerde olduklarına vurgu yapan Genel Sekreter Yardımcısı Çetinkaya: “Biz Büyükşehir Belediyesi olarak şu anda iyi bir konumdayız. Ama bu yeterli değil, daha iyi ve en iyi olmaya gayret edeceğiz. Bu şartlarda hizmetlerimize devam eder ve biraz daha gayret gösterirsek önümüzdeki on yıl içerisinde ilk beş belediye arasında yer alacağımıza inanıyorum.

Sosyal sorumluluk alanında Belediyemiz Yaşlı Dostu Kenti belediyesi seçilerek ödüllendirildik. Oysa biz böyle bir ödül beklemiyorduk ve dahası da hizmetlerimizi ödül beklemeden yapıyoruz. Sosyal belediyecilik alanında yaptığımız hizmetlerimize karşılık bize böyle bir ödül verildi.

Son olarak şunu söylemek istiyorum. Her zaman karşınızdaki insanın yerine kendinizi koyun ve ona göre hizmet verin” diye konuştu.

Genel Sekreter Yardımcısı Züver Çetinkaya’nın konuşmasının ardından kürsüye gelen Engelliler Şube Müdürü ve İSKEP Koordinatörü Mehmet Fatih Akşam, İSKEP çalışmalarına ilişkin bilgiler aktararak personelleri bilgilendirdi.


Daha sonra kürsüye gelen İSKEP Teknik Destek Uzmanı Berrin Bilgi, ‘Dezavantajlı Bireyler, Önyargı ve Empati’ konularında Büyükşehir Belediyesi personellerini bilgilendirdi.

Kamu kurumlarında empatinin önemine değinen İSKEP Teknik Destek Uzmanı Bilgi aynı zamanda katılımcılardan gelen soruları da yanıtladı.

 

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER