Yılmaz, “EXPO gerçekleştiği bölgelere değer katan bir etkidir”

Yılmaz, “EXPO gerçekleştiği bölgelere değer katan bir etkidir”

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, “Böylesi bir felaketten kısa bir süre sonra EXPO gibi uluslararası bir organizasyonun yapılıyor olması, bölgedeki iyileşmenin ve bu toplumun Kahramanmaraş'ın direncinin en güzel göstergesidir diye inanıyorum.” dedi.

Yılmaz, Onikişubat Belediyesi tarafından “Doğa dostu şehir ve duyarlılık” temasıyla hazırlanan EXPO 2023 açılış töreni katıldı.

6 Şubatta meydana gelen ve asrın felaketi olarak isimlendirilen depremlerinin ardından uluslararası bir projenin hayata geçmesinin önemine değinen Yılmaz, “Binlerce yıllık köklü bir tarihe, kültürel ve doğal zenginliklere sahip Kahramanmaraş ne yazık ki 8,5 ay önce asrın felaketi dediğimiz depremlerle sarsıldı. Böylesi bir felaketten kısa bir süre sonra EXPO gibi uluslararası bir organizasyonun yapılıyor olması, bölgedeki iyileşmenin ve bu toplumun Kahramanmaraş'ın direncinin en güzel göstergesidir diye inanıyorum. Hem Türkiye'mizin hem de Kahramanmaraş'ımızın çok iyi bir sınav verdiğinin en güzel göstergesi. Bu büyük afetten 8 ay sonra şurada bu uluslararası organizasyonu yapabilmemiz.” diye konuştu.

Onikişubat belediyesinin gayretleriyle gerçekleştirilen EXPO 2023’ün Kahramanmaraş’ı eskisinden daha da güçlü şekilde ayağa kaldıracağını hatırlatan Yılmaz, şunları kaydetti:

“Onikişubat belediyemizin gayretiyle gerçekleşen EXPO organizasyonu o zor günlerden sonra Kahramanmaraş'ın eskisinden de daha güçlü şekilde ayağa kalkacağının en açık küresel küresel deneyim paylaşımına ve iş birliğine ilham vermenin yanı sıra sürdürülebilir kalkınma yolunda yeni ortaklıkları teşvik eden EXPO gerçekleştiği bölgelere değer katan bir etkidir. Dünyanın eğitim kültür ve tarih olimpiyatları olarak değerlendirebileceğimiz EXPO’lar ülkelerin birikimlerini daha yaşanabilir bir dünya için paylaştıkları güçlü bir platformdur. Bu organizasyonu yalnızca ticari fuar olarak görmekten öte bir eğitim ve farkındalık şöleni olarak görüyoruz. Pek çok ülkeden katılım alarak birer kardeşlik ve kültür bayramına dönüştü bir kez daha ülkemizin ev sahipliğinde düzenleniyor olması, Kahramanmaraş Onikişubat belediyemizin 2018 yılında gösterdiği gayretlerin sonucudur.”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER