banner651

Yenilenen Kanlıdere köprüsü hizmete açıldı

Yenilenen Kanlıdere köprüsü hizmete açıldı

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından 40 Milyon liraya mal 89 günde yenileme çalışmalarını tamamlanan Kanlıdere Köprüsü düzenlenen törenle hizmete açıldı.

17 Haziran tarihindeki temel atma töreninde gerçekleştirilen Kanlıdere köprüsü hizmete alındı.

Kanlıdere Köprüsünün açılış törenine katılan AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş, Kendilerinin en büyük ideallerinin yeniden güçlü Türkiye’yi kurmak olduğunu belirtti.

İdeali ve hedef olmayanın ne yapacağını da bilemediğini dile getiren Kurtulmuş, “Şehirler yapılır, köprüler yapılır, hanlar hamamlar yapılır. Ama ancak yeniden güçlü bir Türkiye idealine sahip olanlar bu işi başarıyla sürükleyebilirler. Bu memlekette nice büyük medeniyetlerin kurulduğunu biliyoruz. Bu medeniyetlerden geriye çok şey kaldı. Sadece ve sadece binaları, yapıları değil aynı zamanda büyük İslam medeniyetlerinin bu coğrafyada ruhları da bize kaldı. Onların birikimleri de kaldı. Bu anlamda şehirleri inşa ederken, en önemli anlayış medeniyeti inşa edebilmektir. İşte bugün burada bu köprüyü yaparken biz ideallerimizi olarak ortaya koyduğumuz medeniyetimizi ihya ve inşa faaliyetlerinde aslında duvarı çıkarken, yükselirken, bir tuğla koyuyoruz, bir taş koyuyoruz. Böylece yeniden büyük medeniyetimizi inşa etmek için büyük çaba sarf ediyoruz.” diye konuştu.

Kahramanmaraş’ın Kurtuluş mücadelesinde ortaya koyduğu dik duruş ve bağımsızlık mücadelesini hatırlatan Kurtulmuş, şunları kaydetti:

“İnanın ki bugünde içinde yaşadığımız dönemde de bu bağımsızlık ruhuna her zamankinden daha çok ihtiyacımız var. Bu topraklar bir daha asla müstevlilerin işgal altında kalmayacak. Bu millet asla bu müstevlilerin işgaline ve içimizdeki müstevlilerin alkış tutanların iştahlarına müsaade etmeyecektir. Türkçede güzel bir laf var, ‘Su uyur, düşman uyumaz.’ Türkiye’nin güçlü büyük Türkiye olmasını hazmedemeyen çok çevrelerin olduğunu biliyorsunuz. Şimdi burada biz konuştuğumuz zaman seviniyoruz. ‘Türkiye milli savunma sanayisinde, yüzde 75-80’lere çıktı’ diyoruz. ‘Türkiye artık 3-5 sene evvel piyade tüfeğinin kurşununu almak için muhtaç olduğu gavura bir daha muhtaç olmayacak’ diyoruz. Kendi silahlarını yapacak, yapıyor diyoruz. İHA'larımızı, SİHA'larımızı sadece Türkiye'nin içerisinde değil, uluslararası platformlarda da takdim ettikçe bundan gurur duyuyoruz. Türkiye'nin denizlerde kendi gemilerini yüzdürmeye başlamasıyla birlikte iftihar ediyoruz. Türkiye'nin kendi helikopter motorunu yapmasıyla iftihar ediyoruz. Ama unutmayın ki birilerinin de uykuları kaçıyor. Bunlar yeniden güçlenirler, ayağa kalkarlarsa vay başımıza diyorlar. Türkiye'nin Akdeniz'de petrol ve doğal gaz aramasıyla iftihar ediyoruz. teşvik ediyoruz ve inşallah Karadeniz'de olduğundan daha çok doğalgazı inşallah Akdeniz'de bulacağımıza inanıyor ve bunun için gayret sarf ediyoruz.”

AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, “Kahramanmaraş'ımızın ruhunu, kimliğini, karakterini tarihi dokusunu Kale’yi merkeze alarak yeniden inşa etmemiz lazım. Hikayesi, tarihi olan bir şehirde yaşıyoruz. Geçen gün Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Sayın Murat Kurum'la son toplantımızı yaptık. Türkiye'nin en iyi mimarlarından birisi olan Sayın Hilmi Şenalp'in çalışmasıyla beraber Tekke'nin yeni mimarisi ortaya çıktı. Ulu Camii çevresinin ve Maraş Çarşısı'nın yeni tarihi dokusu ortaya çıktı. Son 3 yılda Büyükşehir Belediyesi’nin Kahramanmaraş'a yaptığı yatırım 3,3 Milyar liradır. Hep birlikte güçlü ve büyük Türkiye hayalimizi inşallah gerçekleştireceğiz.” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, Bir başarı varsa bu sadece kendisinin başarısı olmadığını bunun bir ekip işi olduğunu ifade etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde, Türkiye’nin nereden nereye geldiğini ortaya olduğunu hatırlatan Güngör, “Kendilerinin çizdiği vizyon, partimizin yerel yönetimler manifestosunda göstermiş olduğu ilke ve hedefler çerçevesinde projelerimizi, hizmetlerimizi hayata geçirmeye çalışıyoruz. 2 yıllık bir süremiz toparlanma, proje hazırlama safhası olarak gerçekleşti. Kurumsal kapasitemizi artırdık. Talepleri bir havuzda toplayıp, bunların ihtiyaçlarını, önceliklerini ortaya koyup, projelendirip hayata geçiriyoruz. Şehrimizin her bir yerleşim yerinde, her bir ilçemizde, her bir mahallemizde hamdolsun çok güzel işler yaptık, yapıyoruz. Yatırım kapasitemizi de her geçen yıl kat kat artırıyoruz.” şeklinde konuştu.

Açılışı gerçekleştirilen köprünün çok daha büyük bir projenin ilk adımı olduğunu altını çizen Güngör, “Geçtiğimiz Cuma günü 90 günlük hedefimizi tamamladık ve Tevfik Kadıoğlu Köprülü Kavşağımızı hizmete açtık. Bugün de 89 günlük hedefle Yeni Kanlıdere Köprümüzün açılışını gerçekleştiriyoruz. Hayırlı uğurlu olsun. Bugün sadece bir köprü açmıyoruz. Tarihi dokumuzu merkezi olan, kalemiz, kapalı çarşımız, Ulu Cami'miz buradaki Sarayaltı caddemizle buranın değişimi ve dönüşümüne hizmet eden bir projenin temelini oluşturuyoruz. Yaklaşık 1 kilometrelik Sarayaltı yolunu da Kale’ye bağlamış oluyoruz. Burada kamulaştırma işlemlerimiz son aşamaya geldi. Esnaflarımızla görüştük, burada yeni bir koridor açıyoruz. Yüzde 95’in üzerinde kamulaştırdık. Tarihi dokumuzun ortasında çok önemli bir cazibe alanı oluşturuyoruz.” diye konuştu.

Güngör, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Önümüzdeki günlerde yine çok büyük bir projemiz olan ve rahmetli milletvekilimiz İmran Kılıç'ın ismini taşıyan köprü ve bulvarımızda da trafik akışını sağlamış olacağız. Kanlıdere Köprümüze de bir isim vermemiz gerekiyordu. Kahramanmaraşlı büyüğümüz, çocukluğu ve yaşamının büyük bir kısmı buralarda geçen rahmeti rahmana uğurladığımız eski milletvekilimiz ve belediye başkanlığı yapmış olan Ali Sezal ağabeyin ismini veriyoruz. Hayırlı olsun diyorum. Altını çizerek ifade ediyorum biz geçmişimizi görmeden, geleceğimizi inşa edemeyiz.”

Gerçekleştirilen konuşmaların ardından kesilen açılış kurdelesiyle köprü trafiğe açıldı.

Açılış törenine, Vali Ömer Faruk Coşkun, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekilleri Ahmet Özdemir, Habibe Öçal, Cihat Sezal, İl Emniyet Müdürü Salim Cebeloğlu, AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Mücahit Yanılmaz, AK Parti İl Başkanı Fırat Görgel, MHP İl Başkanı Ertuğrul Doğan, ilçe belediye başkanları, teşkilat mensupları, STK temsilcileri, mahalle muhtarları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER