Yeni Kahramanmaraş hızla yükseliyor

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından şehrin imarı ve inşası noktasında çalışmalar hızla devam ediyor. Azerbaycan Mahallesi ve Hükümet Bulvarı’ndaki inşa çalışmaları hız kesmeden sürüyor.

6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen ve “asrın felaketi” olarak adlandırılan depremlerde Kahramanmaraş’ta 78 bin 519’u ağır olmak üzere toplam 372 bin 454 bağımsız bölüm hasar aldı. 13 bin 822 bağımsız bölüm ise yıkıldı. Yapılan tespitlere göre, orta hasarlı bağımsız bölüm sayısı 24 bin 949, az hasarlı bağımsız bölüm sayısı ise 234 bin 981.

Büyük acıların yaşandığı 6 Şubat depremlerinin ardından esnafından vatandaşa kadar herkes zor günler geçirdi. Halen konteynerlerde yaşam mücadelesi veren depremzedeler yaşanan acıları unutmadı, unutmayacak. 6 Şubat depremlerinin 1’inci yıl dönümünde kentte yapımı tamamlanan kalıcı konutlar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrifleriyle gerçekleştirilen kura çekiminin ardından anahtarlarına kavuştu.

Yeni Kahramanmaraş vizyonu doğrultusunda Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından şehir merkezinde başlatılan kentsel tasarım projesinde de çalışmalar hızla sürüyor. Hükümet Bulvarı’nda 200’ün üzerinde konut ve 100’ün üzerinde iş yeri olmak üzere 300’ü aşkın bağımsız bölüm inşasına devam ediyor.

TOKİ iş birliği ile Azerbaycan tarafından Hayrullah Mahallesi’nde yapımına başlanan kalıcı konut ve iş yerleri de hızla yükseliyor. 3 bloğun temeli atılırken, 7 bloğun da zemin hazırlığı devam ediyor. Bölgeye bin adedi Azerbaycan Devleti tarafından olmak üzere 2 binin üzerinde konut ve iş yeri kazandırılacak.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, Yeni Kahramanmaraş vizyonu doğrultusunda şehir genelinde kalıcı konut ve iş yerlerinin inşasının hummalı bir şekilde devam ettiğini belirtti.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından şehir merkezimizde başlatılan şehir tasarım projelerinin inşaatlarının sürdüğünü hatırlatan Güngör, şunları kaydetti:

“Projeler kapsamında şehir merkezimize toplam 10 bin konut ve iş yeri kazandırılacak. 3 bin 500 konut ve iş yerinin ihalesi yapıldı ve çalışmalar başladı. Yapımına başlanan projeler 1 yıl içerisinde tamamlanacak. Hayrullah Mahallesi’nde Azerbaycan Devleti ve TOKİ iş birliğiyle hayata geçirilen konut ve iş yerleri de yükselmeye devam ediyor. Bölgeye bin adedi Azerbaycan Devleti tarafından olmak üzere toplam 2 binin üzerinde konut ve iş yeri kazandırılacak. Hayata geçirilen bu projeler tamamlandığında konut ve iş yerleri, alt ve üstyapısı, sosyal donatıları, yeşil alanları ve ulaşımıyla yeni Kahramanmaraş eski canlılığına kavuşacak.”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER