Vali Ünlüer, deprem konutların teslim tarihini açıkladı

Vali Ünlüer, deprem konutların teslim tarihini açıkladı

Kahramanmaraş Valisi Mükerrem Ünlüer, “Aralık ayından itibaren hızlı bir şekilde hak sahiplerimize bu konuklarımızı dağıtacağız.” dedi.

6 Şubat depremlerinin ardından konutları yıkılan ve konteynerlerde yaşam mücadelesi veren vatandaşlara Kahramanmaraş Valisi Mükerrem Ünlüer’den müjdeli haber verildi.

Kahramanmaraş merkezli depremlerinde evleri yıkılan ve ağır hasar alan hak sahipleri için yapımı süren konutların ilk 10 binin Aralık ayı itibariyle depremzedelere verilecek.

Şairler tepesinde depremin ardından yapılan çalışmalarla ilgili basın toplantısı düzenlendi.

Toplantıda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Vali Mükerrem Ünlüer, merak edilen konular hakkında bilgi verdi.

Depremlerde evlerini yıkılan ve ağır hasar alan hak sahipleri için önemli açıklamalarda bulunan Ünlüer, “Malumunuz ilimizde 26 bin konutumuzun yapımı devam ediyor. Planlamamız 45 bin ama şu anda 26 binin inşaatları devam ediyor. Aralık ayından itibaren hızlı bir şekilde hak sahiplerimize bu konuklarımızı dağıtacağız. Aralık sonuna kadar 10 bine yakın konutu hak sahiplerine dağıtmayı planladık. Bunu da gerçekleştireceğiz. Sürekli biz sahadayız. Sahadan aldığımız bilgilerde bunu doğruluyor. Yaklaşık Mayıs ayı sonuna kadar da 26 bin konutumuzun tamamını dağıtacağız. İnşallah o zamana kadar diğer konutlarla ilgili ihale süreçlerimizi tamamlanarak ilimizde 45 bin konutu hak sahiplerine teslim etmeyi planlıyoruz.” şeklinde konuştu.

Yıkım çalışmalarında ilgili olarak yüzde 67’ye ulaştıklarını ifade eden Ünlüer, “Yavaşladığımızı siz de fark ediyorsunuz. Yavaşla nedeni yargıya işgal etmiş binalarla ilgilidir. Biz o yargı sürecini beklemeye karar vermiştik. Bundan dolayı da yüzde yüze oradan ulaşamadık. Ama biz acele etmiyoruz. Çünkü orada bizi baskı yapan bir şey yok. Yani biz vatandaşımızın da haklarına saygı göstermemiz lazım. Vatandaşımız da yargıdan sonucunu alsın. Ondan sonra yine yıkılması gereken bina varsa yıkanır. Güçlendirilmesi gerekiyorsa güçlendirerek vatandaşımız o binasını kullanabilir.” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 09 Kasım 2023, 14:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER