banner675

Ünal, “Biz bu ülkede 80 yılda yapılamayanları 20 yıla sığdırdık”

Ünal, “Biz bu ülkede 80 yılda yapılamayanları 20 yıla sığdırdık”

AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, “Biz bu ülkede 50-60 yılın sorunlarını çözdük. Biz bu ülkede 80 yılda yapılamayanları 20 yıla sığdırdık. Bugün Türkiye bölgesinde bir küresel güç olarak anılıyor.”

Ünal, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından yenileme çalışmaları tamamlanan şehirlerarası otobüs terminalinin açılışına katıldı.

Ünal, “Her şehrin kendi ihtiyaçları karşılayacak şekilde planlanması gerekiyor. Her şehir içinde yaşayan insanların bütün ihtiyaçlarını tedarik edebilecek şekilde planlanması gerekiyor. Bugün özellikle Avrupa’da en temel sorun üretim eksikliğinden kaynaklanan temel gıda maddelerinde ortaya çıkan tedarik zincirindeki kırılma. Her durumda, her şehrin kendine yetebilen bir şehre dönüşmesi gerekir.” diye konuştu.

Kahramanmaraş’ın şehirler arası yollarıyla ilgili tüm yapılan yeni yollarla erişilebirliğini artırıldığını dile getiren Ünal, “Şimdi ben Ankara’dan 4 saatte Kahramanmaraş’a gelebiliyorum. İster Niğde-Ankara otobanı üzerinden geliyorum. İster Kayseri üzerinden geliyorum. Zaten Göksun ilçemize geldiğimizde ‘tamam’ diyoruz. Artık Kahramanmaraş- Göksun arası otoban kalitesinde yaklaşık 25-30 dakikada gidilebiliyor. Ulaştırma bakanımız dedi ki, ‘Dünyada asfaltla edebiyatla buluşturabilecek tek şehir Kahramanmaraş’tı onu yaptınız’ dedi. Edebiyatla asfaltı buluşturduk, edebiyat yolu yaptık. Şu anda kavşaklarımızda diğer komşu şehirlere bağlantı yollarımızla Kahramanmaraş’ımız son derece iyi bir noktada. Bugün sadece belediyemiz 1 günden 60 milyonluk yatırım açılışı yapıyor.” diye konuştu.

AK Partinin Türkiye’de geçmişten bugünü kadar gelen sorunları çözdüğünü hatırlatan Ünal, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Kimse kusura bakmasın, altılı masanın etrafında nasıl oturacağına karar veremeyenler, beraber bir çizgi halinde yürümeyi beceremeyenler, hiç kusura bakmasınlar bu ülkeyi yönetmeye talip olanlar önce dönsün becerilerine, deneyimlerine, yapabilme kapasitelerine sürdürebilirliklerini ve çözüm kapasitelerine baksınlar. Biz bu ülkede 50-60 yılın sorunlarını çözdük. Biz bu ülkede 80 yılda yapılamayanları 20 yıla sığdırdık. Bugün Türkiye bölgesinde bir küresel güç olarak anılıyor. Kimse özgüvenimize saldırmasın. Kimse yapabilirliğimize saldırmasın. Kimse bugünün sorunları üzerinden AK Partinin yapabilirlik ve çözüm kapasitesini sorgulamasın. Bugünün sorunlarını da çözecek güçteyiz. Bu milletin bize teveccühü devam ettiği sürece AK Parti olarak el ele verip Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde Allah’ın izniyle bugünün sorunlarını da çözeriz, bundan emin olun.”

Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, Kentin sorunlarının ihtiyaç sırasına göre tek tek yerine getirmek için çalıştıklarını söyledi.

Kentlerin turizm alanındaki potansiyelinin gelişmesindeki en önemli faktörün ulaşılabelirlik olduğunu belirten Güngör, “Bu terminalimizde uzun süredir şehrimize hizmet vermiş ancak bir dönüşüme ihtiyacı vardı. Büyükşehir Belediyesi olarak bizler de Şehirlerarası Otobüs Terminalimizi şehrimize yakışır bir şekilde yeniledik. Hiçbir esnafımızı mağdur etmedik. Bu süreçte otogar esnafımıza ilçe garajında yeni bir yer tahsis ettik ve hizmetlerini orada sürdürdüler. Ayrıca bu süreçte hiçbir esnafımızdan da kira bedeli almadık. Yenileme çalışmalarımızla otogarımıza yeni yeme içme mekanları, yolcu indirme bindirme alanları, sosyal mekanlar kazandırdık. Burada 10 milyon liralık yatırımı hayata geçirdik.” diye konuştu.

Açılışın ardından Ünal ve beraberindekiler terminal gezerek esnaflarla bir süre sohbet etti.

Programa, Vali Ömer Faruk Coşkun, İçişleri Komisyon Başkanı Celalettin Güvenç, AK Parti İl Başkanı Fırat Görgel, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş ve vatandaşlar katıldı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner685