banner675

Türkoğlu'nda 15 Temmuz anma etkinliği

Türkoğlu'nda 15 Temmuz anma etkinliği

Kahramanmaraş'ta ilkleri yaşatan Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş, yine bir ilk yaparak Türkoğlu ilçesinde 3 gün devam eden 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik günü etkinlikleri düzenledi.

Türkoğlu Belediyesi ve Türkoğlu İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü tarafından ortaklaşa düzenlenen etkinliklerin ilk gün Türkoğlu spor kompleksinde Türkoğlu Belediye Ampute Futbol Takımı ile Suriye Afrin Ampute Futbol Takımı arasında oynanan müsabaka gerçekleştirildi.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik günü etkinliklerinin 2. gününde Kamu Külliyesinden 23 Nisan parkına kadar dev bayraklarla mehteran takımı eşliğinde kortej yürüyüşü yapıldı. Ardından 23 Nisan Parkında, Gürcistan, Suriye, Azerbaycan ve Ülkemizin çeşitli şehirlerinden sporcuların katıldığı, müsabakalarda Başpehlivan Gürcistan ‘dan Giorgi Goguşivili, ikinciliği Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinden Salih Alkız ve üçüncülüğü ise Tokat bölgesinden Serhat Elvan oldu.

Etkinliklerin son gününde 15 Temmuz Şehidi Özel Harekat Polisi Niyazi Ergüven mezarı başında anılarak hain gecede Vatanımız için Şehit olmuş 251 vatan evladı ve tüm şehitleri için dualar edildi. Sonrasında ise Fatih Sultan Mehmet Han Camiinde tüm şehitler için Kur’an-ı Kerim Tilaveti ve Mevlid-i Şerif okundu. Şehit aileleri ziyaret edildi.

Ardından etkinlik, Kamu Külliyesinden, Millet Meydanına kadar yüzlerce vatandaşın katıldığı Milli Birlik yürüyüşüyle devam etti.

Millet Meydanda devam eden etkinliklerde, saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasının ardından Kur’anı-Kerim tilaveti okunmasıyla başlayan program, daha sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptığı konuşma canlı olarak izlendi. 15 Temmuz darbe girişiminin engellenmesinin yer aldığı video gösteriminin ardından protokol konuşmaları gerçekleştirildi. Ardından günün anlam ve önemini belirten şiirler okunup, kahramanlık türküleri seslendirildi.

Millet Meydanı’nda düzenlenen etkinlik ve Demokrasi Nöbeti’ne Vali Yardımcısı Kaymakam Vekili Mahmut Hersanlıoğlu, Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş, Ak Parti Türkoğlu İlçe Başkanı Feyzettin Okumuş, kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı. 

Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik günü anısına 3 günlük programlar gerçekleştirdiklerini belirtti.

15 Temmuz şehit Niyazi Ergüven’in ilçesinin Belediye Başkanı olmamdan gururunu yaşadığını dile getiren Okumuş, şunları söyledi:

“250 nadide şehidimizin bir tanesi de 15 Temmuz günü o alçak FETÖ kalkışmasında Türkiye’de göz bebeğimiz dünyanın en iyi yetiştirilmiş Özel Harekat Polis merkezinin uçakla bombalanması neticesinde bize de şehit ateşi düştü.  15 Temmuz da hain FETÖ’cülerin darbe girişimi ile aradan 5 yıl geçti. Allah o günleri bir daha yaşatmasın. Tabi bunun içinde sadece dua ile değil, kalbimizle, yüreğimizle bütün vücudumuzla bu tür hainlere inşallah, gerekli dersi her zaman vermemiz gerekiyor. 3 gün boyunca etkinliklere destek veren Vali Yardımcımız Kaymakam Vekilimiz Mahmut Hersanlıoğlu’na, İlçe Gençlik Spor Müdürü aynı zamanda Milli Güreşçi Şahin Hopur a, bütün personellere, Sporculara ve tüm katılımcılara teşekkür ederim. ”

3 gün devam eden Demokrasi Nöbeti tüm camilerde şehitlerimiz için salanın okunmasıyla sona erdi.

Güncelleme Tarihi: 23 Nisan 2022, 15:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner685