banner675

Türkoğlu ilçesi kurtuluş mücadelesindeki yeri

Türkoğlu ilçesi kurtuluş mücadelesindeki yeri

Kahramanmaraş'ın 12 Şubat Kurtuluş Haftası münasebetiyle, Türkoğlu Belediyesi tarafından düzenlenen “Benim İlçem, Benim Tarihim” adlı kültür ve sanat etkinlikleri kapsamında, ilçedeki tüm öğrencilere Tarihçi Yazar Mehmet Işık tarafından Kurtuluş Savaşında Türkoğlu ilçesinin önemi anlatıldı.

Kurtuluş haftası dolayısıyla Türkoğlu Belediyesi tarafından Misak-ı Milli Konferans Salonunda düzenlenen konferans Türkoğlu Mesleki Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin katılımlarıyla gerçekleştirildi.

Tarihçi yazar Mehmet Işık, “Türkoğlu’nda öğrencilerimizle bir araya geldik. Türkoğlu Belediye Başkanımız Osman Okumuş’un ve ekibinin hazırladığı bu program tüm okullarda yapılacak ve öğrencilerimize ‘Benim İlçem, Benim Tarihimi’ anlatacağız.” dedi.

Türkoğlu ilçesinin 12 Şubat Kurtuluşundaki öneminin anlatmaya çalıştıklarını dile getiren Işık, şunları söyledi:

“Bütün mahallelerde olduğu gibi Türkoğlu ilçesindeki, Sarılar’da, Karalar’da Ceceli’de, Kılılı’da, Çakallıçullu, Çakallıhasanağa ve Şerefoğlu’nda bundan 102 yıl önce çok büyük bir destan yazıldı. Bu destanın yazılışında Türkoğlu giriş kapısıydı. Bababurun mücadelesi çok önemliydi. Dolayısı ile biz bu tarihi gerçekleri, Türkoğlu’nun öğrencilerine, çocuklarına ve gençlerine anlatmak için bu programı gerçekleştirdik. Bizi gençlerle bir araya getiren Belediye Başkanımız Osman Okumuş’a da teşekkür ederim.”

Programa katılan Öğrenciler ise, Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş’a bu fırsatı kendilerine sunduğu için teşekkür etti.

Güncelleme Tarihi: 11 Şubat 2022, 12:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner685