banner675

Tevfik Kadıoğlu’da hedef 90 gün

Tevfik Kadıoğlu’da hedef 90 gün

Kahramanmaraş Tevfik Kadıoğlu Köprülü kavşağı düzenlenen törenle temeli atıldı.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından 55 milyon liraya mal olacak olan Tevfik Kadıoğlu Köprülü kavşağıyla kentin trafiğinin rahatlaması hedefleniyor.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Hayrettin Güngör, Tevfik Kadıoğlu Köprülü kavşağın 90 gün içerisinde tamamlanması için yüklenici firma yetkilisiyle pazarlık yaptı.

Şehri Doğusunu Batıya bağlayan ve Yedikuyular Kayak Merkezi’ne ulaşım sağlayacak olan Tevfik Kadıoğlu Köprülü Kavşak temel atmanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getiren Göngür, “Tevfik Kadıoğlu Köprülü Kavşak projesi şehrimiz için çok önemli bir yatırım. 55 Milyon liralık bir yatırım bedeli var. Projemizi hayata geçirmek için de 90 günlük bir süre belirledik. Bunun için de şantiye alanımıza bir zaman sayacı koyduk. Sayaç bugünden itibaren 90’dan geriye doğru saymaya başlayacak. İnşallah 90 gün içerisinde Tevfik Kadıoğlu Köprülü Kavşak projemizi hayata geçirerek vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız.” diye konuştu.

Göreve geldiklerinde ilk işlerinin mali yapıyı düzenlemek olduğunu hatırlatan Güngör, şunları kaydetti:

“Bu süreçte paydaşlarımızla da istişareler yaparak şehrimizin eksiklerini tespit ettik. İnce eleyip sık dokuyarak şehrimize kazandıracağımız yatırımların projelerini hazırladık. Hamdolsun geldiğimiz noktada Kahramanmaraş’ımızın tüm ilçelerinde ve kırsal mahallelerinde Büyükşehir Belediyesi olarak çok güzel yatırımlar yaptık ve yapmaya devam ediyoruz. Bu süreçte ilçe belediyelerimizle de üst düzey bir koordinasyon sağladık. Merkezi hükümetimiz de şehrimize çok ciddi yatırımlar kazandırdı. Merkezi hükümetimizin şehrimize yaptığı yatırımların bedeli 50 Milyar lira üzerinde. Şehrimizde büyük bir master plan hazırladık ve bu plan doğrultusunda yatırımlarımızı hayata geçirmeye devam ediyoruz.”

Kuzey Çevre yolunun şehir için çok önemli bir arter olduğunu ifade eden Güngör, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Daha önce burada kısmi bir çalışma yapılmış ancak buranın tamamen hizmete açılması gerekiyor. Cumhurbaşkanımız şehrimizi ziyarete geldiğinde konuyu kendisine arz ettik. Sağ olsun Sayın Cumhurbaşkanımız da burasının Karayolları Genel Müdürlüğü’ne devredilmesi talimatını verdi. Karayollarımız da buranın projesinde son aşamaya geldi ve yakında çalışmalara başlayacak. Önsen bölgesine ulaşım sağlayan İmran Kılıç Köprüsü ve Bulvarı projemizde de çalışmalarımız hızla devam ediyor. Hamdolsun burada da son aşamaya geldik. İnşallah en kısa sürede burasının da açılışını yaparak hemşerilerimiz hizmetine sunacağız. Şehrimizde dönüşüm ihtiyacı olan alan sayısı çok fazla. Özellikle Dulkadiroğlu ve Onikişubat’ta yapı stokunun yaklaşık yüzde 40’ının dönüşmesi gerekiyor. Bu noktada Çevre, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımız ve TOKİ iş birliğiyle şehrimizde gerçekleştirdiğimiz dönüşüm çalışmalarımız devam ediyor. Dün de Bakanımız Sayın Murat Kurum ile bir araya gelerek projelerin uygulama süreçleri hakkında değerlendirmelerde bulunduk. İnşallah yakın zamanda Tekke’de de dönüşüm projemizi hayata geçireceğiz. Bakanlığımızla iş birliği içerisinde yürüttüğümüz Valilik Meydan projemizde de çalışmalar süratle devam ediyor. Yıkım çalışmalarında son aşamaya geldik. Zamanla şehrin yerleşim alanı içerisinde kalan ve trafiği olumsuz etkileyen 12 Şubat Stadyumumuzu yıktık. Yaklaşık 120 dönümlük alana sahip Hanefi Mahçiçek Stadyumu’nun bulunduğu alana yeni Kahramanmaraş Stadyumu kazandıracağız. Yakın zamanda buranın da ihalesini yaparak derhal yapım aşamasına başlayacağız.”

İçişleri Komisyon Başkanı Celalettin Güvenç, Türkiye’de yatırımların devam ettiğini, dünyanın en büyük projelerini hükümet olarak hayata geçirdiklerini söyledi.

Güvenç, “Hükümet olarak yatırımlara devam edeceğiz. Yaz sezonu Kahramanmaraş’ımız için yatırım bakımından krizlere meydan okunan dönem olacaktır. Belediyelerimiz gerek asfaltlama gerek parke taşı çalışması gerek sosyal tesis konusunda merkez ve tüm ilçelerimizde gerekenleri yapacaklar.” şeklinde konuştu.  

Konuşmaların ardından temel atma gerçekleştirildi.

Törene, Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Coşkun, AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Fırat Görgel, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekilleri Cihat Sezal ile  Habibe Öçal, KSÜ Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can, Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay ve vatandaşlar katıldı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner685