banner651

Şehrin yeni yerleşim alanları belirleniyor

Vali Ömer Faruk Coşkun koordinesinde gerçekleştirilen Afet ve Acil Durum Çalışmaları İstişare Toplantısı’nda konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, “Bu şehir bizim, bu ülke bizim. Şehrimizi el birliğiyle yeniden inşa edeceğiz. Ortak bir çalışmayla yeni yerleşim alanları belirlenecek.” dedi.

Şehrin yeni yerleşim alanları belirleniyor

Vali Ömer Faruk Coşkun koordinesinde afet ve acil durum çalışmaları istişare toplantısı yapıldı.

Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıda, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı Fatma Varank, 64. Hükümet Kültür ve Turizm Bakanı ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal, 65. Hükümet Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Betül Sayan Kaya, TBMM İçişleri Komisyon Başkanı Celalettin Güvenç, milletvekilleri, rektörler, akademisyenler, meslek örgütü temsilcileri, oda başkanları ve ilçe belediye başkanları da yer aldı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı Fatma Varank, toplantıda yaptığı konuşmada, imar planları, zemin etüt çalışmaları, yeni yerleşim yerleri ve planlanan projelere ilişkin verileri aktardı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Ömer Faruk Coşkun, “İlimizin yeniden inşa sürecinin istişare edilmesi, fikir alışverişinde bulunulması amacıyla bu toplantıyı gerçekleştiriyoruz. Katılımcıların da destekleriyle inşallah yol haritamızı çizeceğiz. Katılım sağlayan herkese teşekkür ediyor ve toplantımızın hayırlara vesile olmasını diliyorum.” dedi.

El birliğiyle şehrin yeniden inşa edileceğini belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, “Acımız büyük, kayıplarımız var. Depremde hayatını kaybeden kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Bugün valimizin koordinasyonunda paydaşlarımızla birlikte bir istişare toplantısı gerçekleştiriyoruz. Yaşadığımız büyük felaketin ardından şehrimizi yeniden yapılandırma noktasında fikir alışverişinde bulunuyoruz. Çok değerli fikirler ortaya atıldı. Bu şehir bizim, bu ülke bizim. Şehrimizi el birliğiyle yeniden inşa edeceğiz. Ortak bir çalışmayla yeni yerleşim alanları belirlenmiş olacak. Kalıcı konutların yapılması noktasında bakanlığımız gerçekten çok hızlı hareket ediyor. Bizler de paydaşlarımızın katkılarıyla revizyon imar planı hazırlayarak bakanlığımıza destek olacağız. Tarihi dokumuza uygun bir tasarım hazırlayacağız.” ifadelerini kullandı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER