Şehit Er Samet Bektaş son yolcuğuna uğurlandı

Şehit Er Samet Bektaş son yolcuğuna uğurlandı

Van’ın Başkale ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarınca yerleştirilen el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit olan Ulaştırma Sözleşmeli Er Samet Bektaş (22), Kahramanmaraş’ın Göksun ilçesinde düzenlenen askeri törenle defnedildi.

Van’da düzenlenen törenin ardından askeri uçakla Kahramanmaraş’a gönderilen şehit Samet Bektaş’ın cenazesi, havaalanında ailesi ve protokol tarafından karşılandı. Şehidin Türk bayrağına sarılı tabutu askerler tarafından uçaktan indirilerek cenaze nakil aracına konulduğu sırada baba Cuma Ali Bektaş gözyaşlarına hakim olamadı.

Göksun’a getirilen şehidin naaşı ilk olarak baba ocağına götürüldü. Duaların edilip helallik alınmasının ardından şehidin cenazesi tören için Göksun Ulu Camii’ne getirildi. Burada düzenlenen törene, şehidin ailesi, Kahramanmaraş Valisi Mükerrem Ünlüer, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Abdullah Tancan, milletvekilleri, 2’nci Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Emin Mehmet Terzioğlu, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, askeri ve mülki erkan ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Törende, imamın helallik almasının ardından cenaze namazı kılındı. Ardından askerler tarafından bir süre omuzlarda taşınan şehit Samet Bektaş’ın cenazesi, götürüldüğü Huğtaş Mahallesi’nde toprağa verildi.

Öte yandan, bekar olan ve 2 yıl önce Türk Silahlı Kuvvetleri’ne katılan Ulaştırma Sözleşmeli Er Samet Bektaş’ın şehadet haberi, görev yaptığı taburdaki silah arkadaşlarını da yasa boğdu. Samet Bektaş’ın Van 6’ncı Hudut Tugayı 3’üncü Hudut Taburu Komutanlığı’ndaki yatağına arkadaşları tarafından Türk Bayrağı serildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER