Pazarcık’ta Mahalle Konağı açılışı

Pazarcık’ta Mahalle Konağı açılışı

Pazarcık Belediye tarafından yapımı tamamlanan Çiğdemtepe Mahalle Konağı düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Asrın felaketi olarak adlandırılan 6 Şubat depreminin merkez üstü olan Pazarcık’ta deprem öncesi yapımı tamamlanan ancak açılışı gerçekleştirilemeyen Çiğdemtepe Mahalle Konağı dualar eşliğinde açıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından açılış konuşması yapan Pazarcık Belediye Başkanı İbrahim Yılmazcan, 6 Şubat depreminin ardından hizmetlerine ara vermeden devam ettiklerini dile getirdi.

Büyükşehir Belediyesiyle birlikte depremlerin ardından ilçenin grup yollarının asfalt yapımı çalışmalarının devam ettiğini hatırlatan Yılmazcan, şunları kaydetti:

“Depremlerin ardından toplam 65 kilometre sıcak asfalt yaptık. 84 mahallemizde 350 kilometre sathi kaplama yaptık. Pazarcık Belediye Başkanı olarak ekibimle beraber dersimizde çok iyi çalışıyoruz, arazideyiz. Büyükşehir Belediye başkanımızla birlikte 84 mahallemizde 600 bin metrekare kilit taş yaptık. Çiğdemtepe mahallemize Mahalle Konağını yaptık. Çiğdemtepe Mahallesine 10 bin metrekare kilit taşı döşedik. Çiğdemtepe Mahallemizin altyapısını yaptık, suyunu yaptık, elektriği ve kanalizasyon yapıldı. Sayın Cumhurbaşkanımızdan aldığımız gönül belediyeciliğe prensipleriyle bu yeterli mi diyoruz? Yeterli değil. ‘Durmak yok, yola devam’ diyoruz. Büyük Nacar, Merkez, Göynük, Sakarkaya, Kocadere, Ufacıkta, Beyçeşme, Çiğdemtepe ve Evri gibi mahallelerimizde Pazarcık Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’nce 6 ila 7 milyon lira aralığında ihaleye vererek hizmetine sunduk. Milli Eğitim Bakanlığı nezdinde protokol imzalayarak Milli Eğitim Bakanlığı’nın kullanmadığı okulları da mahalle konağına çevirerek 20 tane de öyle yaptık. Seçildiğinden bugüne kadar 30 tane mahalle konağını çok amaçlı kullanmak üzere çok kıymetli hemşehrilerimizin hizmetine sunduk. Bu hizmet yaparken, hiçbir surette Pazarcık Belediyesi’ne ait hiçbir gayrimenkulü satmadı. Pazarcık Belediyesi hiçbir kamu ve kuruluşa hiçbir bankaya kesinlikle borçlanmadı.”

Pazarcık Kaymakamı Muhammed Kaya, Açılışı yapılan Mahalle Konaklarının doğrudan vatandaşlara dokunan çok önemli hizmetlerden birisi olduğunu söyledi.

Cumhuriyetin Kuruluşunun 100. Yıl dönümü kutlamaya hazırlandıklarını ifade eden Kaya, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bu pazar günü inşallah Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yıl dönümünü hep birlikte idrak edeceğiz ve kutlayacağız. Dolayısıyla Cumhuriyetimiz güçlenerek, gelişerek, devam ediyor. 100 yıl önce büyük bir mücadele verilerek, büyük badireler atlatılarak ve büyük eziyetler çekilerek kurulan Cumhuriyetimiz bugün de hamdolsun daha güçlü, daha müreffeh ve geleceğe de daha büyük ve emin adımlarla ilerliyoruz. Bizlere düşen tabii ki devletimizi ve cumhuriyetimizi ilelebet ayakta tutmak ve korumaktır. Geliştirmek ve büyütmektir.”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER