Öztunç, “Turistik geziye geliyorlar”

Öztunç, “Turistik geziye geliyorlar”

Cumhuriyet Halk Parti (CHP) Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, “Bir deprem şehrinde yaşıyoruz. Buraya bir ayrıcalık olması gerekmiyor mu sizce? Deprem şehrinde bir ayrıcalık verilmelidir.” dedi.

CHP Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, gündemi değerlendirmek üzere özel bir tesiste basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Hükümeti yaptığı zamları eleştiren hatırlatan Öztunç, “Dün sabah bir uyandık. Zam yağmuru olmuş resmen. Her şeye zam gelmiş. Vergiler arttırılmış. Kimi ürünlerde yüzde 8 olan vergi, 18 olmuş, yüzde 10 olan vergi yüzde 20 olmuş. Ürün ürün, kalem, kalem vergiler arttırılmış ve zam gelmiş. Türkiye Cumhuriyeti tarihinde hiç bu kadar yüksek zamların olduğu bir dönem yoktur. Zam üstüne zam gelmiş. Milletin adeta beli kırıldı. Seçim öncesi vaatlerde bulunuyordu Tayyip Erdoğan, AK Parti vaatlerinin aslında zam vaadi olduğunu kimse anlamamıştır. Biz uyarıyorduk, söylüyorduk. ‘Bunlar seçimden sonra büyük zam yapacak’ diyorduk. Çok zam gelecek diyorduk. ‘Her şeye zam yapacaklar’ diyorduk. Milleti ikna edemedik, yine gittiler, Bunlara oy verdiler. Ve zamlar dün itibariyle yürürlüğe girdi. Öncesinde memura, işçiye, emekliye zam verilmişti. Memura, emekliye, memur emeklisine, işçi emeklisine verilen zamlar kaşıkla verildi, kepçeyle hemen alındı. Türkiye'de zam var. Kahramanmaraş’a zamlar ekstra yansıyor. Bakın konut fiyatları nasıl arttı. Kira fiyatları nasıl arttı. Kahramanmaraş için söylüyorum. Deprem bölgesi, konut yok. Daha önce 2 bin lira, 2 bin 500 yüz lira. Aylık kira verilen evler, konutlar 10 bin lira, 12 bin lira oldu. Bir deprem şehrinde yaşıyoruz. Buraya bir ayrıcalık olması gerekmiyor mu sizce? Deprem şehrinde bir ayrıcalık verilmeli. Deprem şehrinde birtakım girişimlerde bulunmak ama bakıyorsunuz bakanların biri geliyor, biri gidiyor bakmaya geliyorlar. Turistik geziye geliyorlar. Yeni bakan oldukları için acaba deprem bölgesinde durum nasıl? Deprem kaç ev yıkmış? Nasıl yıkılmış? Bir de gidip biz görelim diye turistik geziyor, gibi bakanlar geliyorlar Kahramanmaraş’a, eli boş gelip gidiyorlar. Kimse de ağzını açmıyor. Hiçbir iktidar partisi milletvekili hiçbir iktidar partisi yöneticisi ağzını açmıyor. Gelip gidiyorsunuz da ne veriyorsunuz? Ne yapacaksınız? Demiyorlar. Bakanlar şov yapıyorlar. Bu bakanların Kahramanmaraş’a hiçbir faydası yok. Boş gelip boş gidiyorlar.” diye konuştu.

Orta hasarlı binaların durumunun hala belirsiz olduğunu dile getiren Öztunç, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Orta hasarlı binalara nasıl bir yöntem, bir çözüm düşünülüyor mu? Sulama yapılmadan yıkım yapılıyor. Ya böyle bir şey olur mu? Toz toprak her yer. Hiç mi aklımız çalışmıyor? Hiç mi vicdanınız yok? Sulama yapmadan yıkım olur mu hiç? Çoluklar çocuk var. Hasta insanlar var. Asbest tehlikesi var. Bir deprem yıktı, 2 zamlar yıktı, 3 yıkımdaki yanlışlıklar yıkıyor. Kahramanmaraş'a vurdukça vuruyorlar. Vurdukça vuruyorlar. Yüzde 75 oy aldılar ya. Onun rahatlığı da var. Ne de olsa yüzde 75 oy aldık diyorlar. Ne olacak sanki diyorlar. Kahramanmaraşlı deprem olmuş, evsiz kalmış, çadır bulamamış, ekmek bulamamış, önemli değil. Kahramanmaraşlı bize oy veriyor. O yüzden boş verin diyor AK Parti. Boş verin, ama ben mücadele etmeye devam edeceğim. Çünkü mesele oy meselesi değil, mesele memleket meselesi. Biz mücadele etmeye devam edeceğiz. Söylemeye devam edeceğiz, dürtüklemeye devam edeceğiz, uyarmaya devam edeceğiz, toparlatmaya devam edeceğiz.”

Depremin ardından esnafların için yapılan geçici çarşılar hakkında konuşan Öztunç, şunları kaydetti:

“Kocaeli çarşısını gezdim. Sapa bir yere karşı kurmuşlar kuş uçmaz kervan geçmez. Kimse gelmez oraya. Niye kurdunuz kardeşim oraya çarşıyı? Hadi kurdunuz. Bari meslek gruplarına göre yapsaydınız. Mesela bir çarşı ayakkabıcılar olsaydı. Bir çarşı konfeksiyoncular olsaydı. Bir çarşı hırdavatçılar olsaydı, bir çarşı kitapçılar olsaydı, en azından millet vatandaş bilirdi ki kitap alacaksan, şu çarşıya gideceksin. Ayakkabı alacaksan, bu çarşıya gideceksin. O esnaf iş yapardı. Şimdi esnaf sinek avlıyor.”

Güncelleme Tarihi: 08 Temmuz 2023, 16:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER