Öztunç, “Depremin ilk gününden bu yana canla başla çalışıyoruz”

Öztunç, “Depremin ilk gününden bu yana canla başla çalışıyoruz”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, “Depremin ilk gününden bu yana canla başla çalışıyoruz.” dedi.

Kahramanmaraş Merkezli 7,7 ve 7,6 şiddetinde meydana gelen depremin ardından Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcı Ali Öztunç, Ankara Büyükşehir Belediyesinin lojistik Merkezinde basın toplantısı düzenledi.

Öztunç, depremin sonrası vatandaşlara yardım etmek ve acil ihtiyaçların giderilmesi noktasında çalışması yaptıklarını söyledi.

Depremin ardından siyaset yapmadıklarını günün birlik, beraberlik, dayanışma günü olduğunu hatırlatan Öztunç, “Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin (ABB) ilk 10 gün Gazi Hüseyin Çankaya Daire Başkanı başkanlığında bir ekip vardı. Şu anda Mustafa Ünsal ABB’den burada, onun başkanlığında bir koordinasyon var. Ne yapmış bugüne kadar Ankara Büyükşehir? İlk andan itibaren gelen itfaiye erleri, arama kurtarma ekipleri 309 hemşerimizi enkazlardan sağ çıkarttı. Hiç kimse yokken Ankara Belediyesi, Trabzon Caddesi’nde itfaiye erleri yurttaşlarımızı enkazdan çıkartıyorlardı. Depremden bu yana 856 personel burada görev yaptı. 480 Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin personeli Kahramanmaraş’ta ve ilçelerde görev yapıyor. Ankara Büyükşehir’in Kahramanmaraş Büyükşehir’e teslim ettiği araçların plakası, şoförünün adı, aracın ne olduğu, mesela kamyon, greyder, silindir, loder, ekskavatör bak görüyor musun? Şimdi Hayrettin Güngör, ‘benim haberim yok’ diyorsun. Senin Daire Başkanlığın uğurladı itfaiye erini, senin Fen İşlerin araçları teslim aldı. Harıl harıl Kahramanmaraş’ta çalışıyor.” diye konuştu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER