Öztunç, “Bugün bir kez daha Kahramanmaraş'ın talihsizliğiyle karşılaştık”

Öztunç, “Bugün bir kez daha Kahramanmaraş'ın talihsizliğiyle karşılaştık”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, “Kahramanmaraş'a inecek uçak Gaziantep'e gidiyor. İstanbul'dan kalkıyor Kahramanmaraş’a diye, Gaziantep'e iniyor. ALS cihazı yok diye. Ben en az 8-9 defa mecliste bu konuda konuştum. Önergeler verdim, neredeyse her basın toplantıda bu konuyu dile getiriyorum. Seçim kampanyasında konuştum.” dedi.

Öztunç, CHP Kahramanmaraş İl Başkanlığında basın toplantısı düzenledi.

Ankara’dan kalkan Kahramanmaraş uçağının Gaziantep’e inmesini eleştirilen Öztunç, şunları kaydetti:

“Bugün bir kez daha Kahramanmaraş'ın talihsizliğiyle karşılaştık. Sabah Ankara'dan uçağa bindik, Kahramanmaraş'a gelmek üzere. Uçakta benim dışımda bir milletvekili arkadaşımız daha vardı, Tuğba Hanım vardı, AK Parti milletvekili. Uçak Ankara'dan sorunsuz bir şekilde havalandı. Kahramanmaraş'ın üzerinde yaklaşık yarım saat tur attı. Ardından pilot anons yaptı, ‘meteorolojik sebepler ve ekipman yetersizliği nedeniyle Kahramanmaraş Havalimanı'na inemiyoruz. Gaziantep'e yönlendik’ dedi. Bu yeni bir olay değil. Sürekli böyle oluyor, Kahramanmaraş'a uçaklar inmiyor, Gaziantep'e iniyor. Kahramanmaraş'a inecek uçak Gaziantep'e gidiyor. İstanbul'dan kalkıyor Kahramanmaraş’a diye, Gaziantep'e iniyor. ALS cihazı yok diye. Ben en az 8-9 defa mecliste bu konuda konuştum. Önergeler verdim, neredeyse her basın toplantıda bu konuyu dile getiriyorum. Seçim kampanyasında konuştum. AK Partililer çıktılar, ‘evet, yapacağız, edeceğiz, ticaret odası bağış yapacak, şu şöyle olacak, bu böyle olacak’ dediler, 8 yıl geçti. Bir cihaz getiremediler, bir cihazdan eksik bıraktılar, Kahramanmaraş Havalimanı'nı. Yani tüm Türkiye'deki havalimanlarında var. Kahramanmaraş'ta havalimanın da yok. Yolcunun gitmediği Zafer Havalimanı'nda var, ama Kahramanmaraş Havalimanı'nda ALS cihazı yok. Böyle hükümete böyle belediye başkanına böyle iktidar milletvekillerine yazıklar olsun. Ya böyle bir şey olur mu? Hala ya bir cihaz yok, insanlar per perişan.”

İsveç’in NATO üyeliği için Türkiye Büyük Millet Meclisinde gerçekleştirilen oylama ile ilgili değerlendiren Öztunç, sözleri şöyle sürdürdü:

“Birkaç gün önce mecliste bir oylama yapıldı. İsveç'in NATO üyeliği, tıpış tıpış diğer milletvekilleri gittiler, kabul oyu verdiler. Ey milli milletvekilleri, ey yerli milletvekilleri, Kahramanmaraş meydan çıkıp Filistin'e destekli İsrail'i protesto eden milletvekilleri. Kutsal kitabımız Kur'an-ı Kerim yakıldığında protesto gösterisi yapan ey AK Partililer, Kur'an-ı Kerim'in yakıldığı ülke İsveç. İsveç'in NATO üyeliğine niye ‘evet’ oy verdiniz İsveç'te kutsal kitabımıza hakaret edilir. İsveç PKK'nın yuvası olur. İsveç FETÖ'nün yuvası olur. PKK'lılar İsveç'te, FETÖ'cüler İsveç'te. Kutsal kitabımıza hakaret İsveç'te. Ama AK Parti'nin 5 milletvekili ip gibi dizilip gitti oy verdi, ‘evet’ oyu verdi. MHP de verdi, DEVA da verdi. Bir ben katılmadım. İsveç'in NATO üyeliğine ben ‘evet’ oyu veremem.”

6 Şubat depremlerinin yıl dönümünde depremzedelere verilen sözlerin tutulmadığını ileri süren Öztunç, sözlerini şöyle sürdürdü:

“6 Şubat yıl dönümüne doğru gidiyoruz. Depremin yıl dönümüne doğru. Verilen sözler tutulmuyor. Hani binlerce bina yapılıp teslim edilecekti bir yıl içerisinde. Toplanan paralar nerede? Televizyonlarda toplantı yaptınız. Dünyanın parasını topladınız. Geçen İçişleri Bakanı'na soru önergesi verdim. Bana gelen yanıtta 30 milyar TL kayıp. 30 milyar lira niye gelmedi kardeşim? Bu para nerede? Kahramanmaraşlı depremzedeye yardım olsun diye verilen bu para nerede? Nereye harcadınız? Nerede bu evler? Köy evleri nerede? Niye bitiremediniz? Hala milleti konteynırlarına perişan ediyorsunuz. Hala vatandaş bizden konteyner istiyor alıyor her gün. Lafa gelince her şeyi güzel konuşuyorsunuz. Ama sonuca gelince, icraata gelince tık yok. Ey Kahramanmaraş sana şikayet ediyorum. Bunların yapmadıklarını söylüyorum sana.”  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER