banner675

Organize suç örgütüne yönelik operasyon: 16 gözaltı

Organize suç örgütüne yönelik operasyon: 16 gözaltı

Kahramanmaraş’ta araç kiralama şirketi adı altında “silahlı suç örgütü” kurdukları ileri sürülen 16 kişi yapılan operasyonla gözaltına alındı. Operasyonlarda senet, tapu, sözleşme ve dijital materyallere el konuldu.

Alınan bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, “Silahlı suç örgütü” kurdukları ileri sürülen şüphelilere yönelik Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde çalışma başlattı.

Araç kiralama firması adı altında firma kurmak suretiyle “Suç İşlemek Amacıyla Silahlı Örgüt Kurmak, Örgüt Faaliyetleri Çerçevesinde Birden Fazla Kişi Tarafından Yağma, Nitelikli Dolandırıcılık, Özel Hayatın Gizliğini İhlal, Kişiyi Hürriyetinden Yoksun Kılma, Darp, Cebir, Tehdit, Kasten Yaralama ve Şantaj” suçlarına karıştığı iddia edilen şüphelilere yönelik eş zamanlı operasyon düzenledi.

Polis ekipleri, 20 ikamet ve 2 işyerine eşzamanlı gerçekleştirdiği operasyonlarda 16 şüpheli gözaltına aldı.

Şüphelilerin ikamet ve işyerlerinde yapılan aramalarda, 2 tüfek, 2 kurusıkı tabanca, tüfek ve tabancalara ait mermi, çok sayıda senet, tapu, sözleşme ile dijital materyaller ele geçirildi. Örgüt faaliyeti çerçevesinde suç gelirlerinden elde edildiği değerlendirilen 20 araç Emniyet mMüdürlüğü otoparkına çekildi.

Emniyetteki işlemleri tamamlanan 16 şüpheli adliyeye sevk edildi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner685