Onikişubat Belediyesi Tekir İmam Hatip Ortaokulu ve Tekir Anadolu İmam Hatip Lisesi açıldı

Onikişubat Belediyesi Tekir İmam Hatip Ortaokulu ve Tekir Anadolu İmam Hatip Lisesi açıldı

Onikişubat Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Onikişubat Belediyesi Tekir İmam Hatip Ortaokulu ve Tekir Anadolu İmam Hatip Lisesi düzenlenen törenle açıldı.

Tekir Mahallesi 17 dersin Tekir İmam Hatip Ortaokulu ve Tekir Anadolu İmam Hatip Lisesi açılışı Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, açılışta yaptığı konuşmada Onikişubat Belediyesi olarak fiziki hizmetlerin yanı sıra her zaman önceliklerinin eğitim olduğunu söyledi.

Türkiye’yi yönetecek iyi yetişmiş insanlara ihtiyaç olduğunu dile getiren Mahçiçek, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Eğitim çalışmalarımız kapsamında her sene 80 bin kitap dağıttık. ‘Kahramanmaraş Bilgi ile Buluşuyor’ programı kapsamında Milli Eğitim Müdürlüğümüzle beraber 400 bin kitap dağıtmışız. Bu kitapları 500 bin öğrencimizde okumuş. Bu gençlerimiz daha iyi yetişecekler ve bu ülkeyi bizlerden daha iyi yönetecekler. Onikişubat Belediyesi olarak 7 okul yapmışız yurdu ile beraber. Engelli ve Down sendromu çocuklarımız içinde yerler yaptık. Otizmli çocuklarımız için bir rehabilitasyon merkezi yapacağız. Projemiz hazır yakın bir zamanda inşallah ihaleye çıkacağız. Yeni bir okul daha yapmayı planlıyoruz. İhalesi hazır inşallah onu uluslararası bir okul yapacağız. Yeni yapacağımız okulun konusu da ‘Yazılım’ olacak. Türkiye’de model bir proje olacak. Çocuklarımızı okutacağız, kız, oğlan ayrımı yok. Bütün çocuklarımız okuyacak. Bu devlet ve bu belediyeler bütün imkanlarıyla sizlerin emrinde, hizmetinde bundan hiç şüpheniz ve kuşkunuz olmasın.”

AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Mehmet Cihat Sezal, Eğitiminin sadece okulda bitmediğini ailenin de verdiği eğitimin önemli olduğunu ve Genç nesillerin iyi birer birey olmalarını için vatan, millet ve bayrak sevgisiyle yetişmelerini gerektiğini söyledi.

Konuşmalarının ardından 17 derslik Onikişubat Belediyesi Tekir İmam Hatip Ortaokulu ve Tekir Anadolu İmam Hatip Lisesi açılı gerçekleştirildi.

Açılışa, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Hasibe Öçal, Milliyetçi Hareket Partisi Kahramanmaraş Milletvekili Sefer Aycan, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Mustafa Özdurhan, İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Kahraman, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER