Onikişubat Belediyesi, sosyal yardımlarla yaralara merhem oluyor

Onikişubat Belediyesi, sosyal yardımlarla yaralara merhem oluyor

Onikişubat Belediyesi, ihtiyaç sahibi vatandaşlara yönelik sosyal yardımlarda öncü olmaya devam ediyor.

Onikişubat Belediyesi, Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü ekipleri, aracılığıyla çadır ve konteyner kent ile depremzede vatandaşların yoğun olduğu noktaları gezerek saha taraması yapıyor.

Vatandaşların talep ve ihtiyaçlarını belirleyen ekipler, çalışmalar neticesinde ihtiyaç sahiplerine gerekli yardımları ulaştırıyor.

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Avşar Yerleşkesi’nde bulunan çadır ve konteyner kentler ile kampüs içindeki binalarda konaklayan depremzede vatandaşları ziyaret eden Onikişubat Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü ekipleri, gıda paketi, şifa paketi, iftariyelik ve sahurluk malzemeleri ailelere teslim etti.

Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’nce 6 Şubat’taki deprem felaketinin ardından 40 bin erzak kolisi, 23 bin sahurluk kumanya, 30 bin hijyen ve şifa paketi, 13 bin büyük mutfak tüpü, 5 bin küçük tüp, 3 bin paket bebek bezi, 2 bin paket bebek maması, çadırlara ise 15 bin battaniye ve yorgan ile 7 bin 200 nevresim olmak üzere toplamda 138 bin 200 kalem yardım malzemesinin dağıtımı gerçekleştirildi.

Her gün mahalle iftarlarında yüzlerce oyuncak ile elmalı ve pamuk şekerleri çocuklara dağıtarak yüzlerini güldüren Onikişubat Belediyesi, Hacivat-Karagöz, Nasreddin Hoca ve kukla gösterileri ile de unutulmaz anlar yaşatıyor.

Çocuklara yönelik psikososyal çalışmalar kapsamında ise Spor İşleri Müdürlüğü’nce şuana kadar 5 bin oyuncak, 2 bin top, 10 bin pamuk şeker, 5 bin şekilli balon ve 3 bin elma şekeri dağıtıldı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER